ZAANDAM - Vorig jaar is de 30 km-zone in het centrum van Wormerveer uitgebreid met het stuk Zaanweg tussen de Stationsstraat en de Marktstraat. De gemeente heeft al verkeersborden geplaatst, maar de gemeente moet hier onder andere nog een verkeersdrempel en een vluchtheuvel aanbrengen.

De werkzaamheden hiervoor starten op 4 februari en duren ongeveer twee weken. Ook vindt in die periode onderhoud plaats aan de strook tussen de Zaan en Zaanweg. Hier verwijdert de gemeente onder andere onkruid en legt het de weg weer recht. Daar waar op dat moment aan de weg gewerkt wordt, is wandelen niet mogelijk.

Veranderde voorrangssituatie
Bij het kruispunt met de Stationsstraat verandert ook de voorrangssituatie. Na de werkzaamheden heeft het verkeer van de Zaanweg richting station/Provincialeweg en/of de Zaanbrug voorrang op het andere verkeer. De gemeente sluit de Zaanweg tijdens de werkzaamheden niet af, behalve als aan de kruising met de Stationsstraat gewerkt wordt. Hiervoor plaatst de gemeente omleidingsborden. Er zullen op de Zaanweg tijdelijk minder parkeerplekken beschikbaar zijn. De werkzaamheden zijn gepland in de avond/nacht van 5 op 6 februari.