POELENBURG - Poelenburg heeft vanaf woensdag vier kinderzwerfboekstations. Op vier plekken in de wijk staan kastjes gevuld met kinderboeken. Kinderen kunnen daar een boek uithalen en mee naar huis nemen om lekker te lezen. En als ze het uit hebben, laten ze het weer zwerven. Wethouder Songül Mutluer verricht woensdagmiddag in Centrum Jong om 14.30 uur de officiële opening.

De kinderzwerfboekstations zijn een initiatief van de mensen achter PLB Kunstroute, de jaarlijkse kunstroute in de wijk. Ze hebben geld aangevraagd bij en gekregen van het Oranjefonds om iets te doen voor de buurt. Van het geld hebben ze bij Odion vier kastjes laten maken voor de kinderzwerfboeken en de stations aangemeld bij kinderzwerfboek.nl. Kinderzwerfboek is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp.

Het initiatief is bedoeld om kinderen op een ongedwongen manier in aanraking te brengen met boeken en lezen te stimuleren. Dat draagt blij aan de taalontwikkeling van kinderen.

De kinderzwerfboekstations staan op de volgende plekken in Poelenburg:
  • Centrum Jong, Geuzenpad 3
  • Inloophuis Lobelia, Lobeliusstraat 16
  • Stadsboerderij Darwinpark, de Weer 31
  • OBS de Gouw, Noorderven 6
Voorafgaand aan de opening door wethouder Mutluer is er vanaf 13.15 uur een optreden van goochelaar Igor Krulsnor voor de kinderen uit de buurt.

Wat: Opening Kinderzwerfboekstations door wethouder Songül Mutluer
Waar: Centrum Jong, Geuzenpad 3, Zaandam
Wanneer: Woensdag 12 december, 14.30 uur