ZAANSTREEK - Dennis Willms uit Monnickendam is winnaar geworden van de zomerondernemer regio landelijk Zaanstreek-Waterland 2018.

Op donderdagavond 30 augustus werd Dennis Willms tot regionale winnaar gekozen van ZomerOndernemer 2018 in Landelijk Zaanstreek-Waterland. Hij stroomt met Dewi Deco Lampen direct door naar de landelijke finale op 11 oktober. De wildcard, die recht geeft op een plaats in de halve finale, werd gewonnen door Zjandrix Ignacio en Talha Aslam van TZign.

Na zes weken zomervakantie waarin de ZomerOndernemers naast diverse trainingen, workshops en bedrijfsbezoeken gewerkt hebben aan het uitwerken van hun eigen bedrijfsidee was het dan zover. In de sfeervolle ambiance van De Stoomhal in Wormer presenteerden de ZomerOndernemers zichzelf en hun bedrijfsplannen aan de vakjury. Ook familie, vrienden en bekenden konden op de Ondernemersmarkt kennismaken met de ZomerOndernemers en hun ideeën.

Winnaar en wildcard
Tot zijn grote verrassing werd de 23-jarige Dennis Willms verkozen tot winnaar. Hij werkt als electricien en in zijn vrije tijd maakt hij van sloop- en drijfhout prachtige lampen. Door deel te nemen aan ZomerOndernemer durft hij nu echt de stap te zetten om zijn hobby professioneel aan te pakken. Zjandrix Ignacio en Talha Aslam, die de wildcard hebben gewonnen, timmeren nu serieus met TZign aan de weg. Zij ontwerpen logo’s en maken video’s, al dan niet met behulp van een drone, om een bedrijf optimaal te presenteren. Twee enthousiaste mannen die alles uit de kast halen om de klant gelukkig te maken.

Persoonlijke ontwikkeling
Veel ZomerOndernemers hebben ook belangrijke stappen gezet in hun persoonlijke ontwikkeling. Van het overwinnen van faalangst, het echt goed bewust worden wat je nu gelukkig maakt tot het inzicht dat je zelf serieus in beweging moet komen. Het begint allemaal bij jezelf. Regiocoördinator Anna: “Ondernemen is de moed ontwikkelen om je hart te volgen met je verstand”.

Waardevolle zomer
De gemeenten Wormerland, Oostzaan, Landsmeer, Waterland en Edam-Volendam maken het mogelijk dat jongeren tussen de 15 en 23 jaar hun zomervakantie waardevol kunnen besteden. Enerzijds door te ontdekken of ondernemen iets voor je is en anderzijds door andere jongeren te leren kennen die ook positief en ondernemend in het leven staan. De basis voor een inspirerend netwerk is gelegd.