ZAANDAM - De verhuur van de appartementen in het complex Burano in de nieuwe wijk Zaans Hout is gestart. Op 27 mei opende wethouder Songül Mutluer het informatiepunt en bezocht met de samenwerkende partijen een ingerichte modelwoning. Op afspraak kunnen geïnteresseerden komen kijken en informatie krijgen over de woningen, het zorgaanbod en het verhuurproces. Betrokken partners bij Burano zijn Fraxus, De Zorgcirkel, Syntrus Achmea en Stebru. Het project wordt mede mogelijk dankzij een investering van Nederlandse pensioenfondsen. Naar verwachting worden de eerste appartementen in het laatste kwartaal van 2021 opgeleverd.


Wethouder Songül Mutluer: "Heel mooi dat we binnenkort deze 144 zorgwoningen kunnen toevoegen aan het Zaanse woningaanbod. Zo kunnen we nog meer inspelen op de behoefte van ouderen om langer thuis te wonen en het helpt om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. Er is veel aandacht voor voorzieningen, bereikbaarheid en ontmoeting. De Zorgcirkel zal zich vestigen in de plint en biedt diensten als verzorging, verpleging en begeleiding in de thuissituatie. Tegelijkertijd stimuleren we met gemeenschappelijke huiskamers en een groene binnentuin ontmoeting tussen de bewoners, dit is zeer waardevol in de strijd tegen eenzaamheid. Al met al een heel goede ontwikkeling waarmee we samen met de initiatiefnemers Stebru en Fraxus, gehoor geven aan de wensen van Zaanse ouderen."

Informatiepunt en modelwoning te bezoeken op afspraak
Burano wordt gebouwd op het terrein van het voormalige gebouw van Post NL en bestaat uit 3 woonblokken met in totaal 144 levensloopbestendige woningen. In de directe omgeving zijn voorzieningen zoals een supermarkt, winkelcentrum Westerwatering en zorgaanbod zoals een huisartsenpraktijk, tandarts en een apotheek. De woningen worden duurzaam gebouwd en gasloos opgeleverd.

Voor meer informatie en hulp bij het inschrijven kunnen geïnteresseerden, op afspraak, terecht bij het informatiepunt aan de Houtveldweg. Op dinsdagen is daar ook iemand van De Zorgcirkel aanwezig. Ook kunnen geïnteresseerden de ingerichte modelwoning aan de Houtveldweg 600 bekijken. Het maken van een afspraak kan via MVGM Zorgvastgoed: 088 – 432 47 80.

Alle informatie en impressies van de appartementen staan ook op www.hureninburano.nl.