ZAANDAM - Op dinsdag 20 februari is een pand aan de Belgischestraat in Zaandam per direct gesloten wegens illegale prostitutie. De woning is gesloten voor de duur van drie maanden.

Na een controle in de woning, stelden politie en gemeente vast dat er sprake was van bedrijfsmatige prostitutie vanuit de woning, zonder dat daar een vergunning voor is verleend. Dit is verboden. Bovendien bleek uit buurtonderzoek dat omwonenden overlast ervaarden van de activiteiten.

Controles op illegale praktijken

De gemeente doet, in samenwerking met partners zoals politie en arbeidsinspectie, regelmatig controles. Het doel is het aanpakken van ondermijning en het vergroten van de leefbaarheid en veiligheid in de wijken. De focus ligt op het tegengaan van witwassen, uitbuiting, illegale arbeid en drugshandel.

Melding maken via de politie of Meld Misdaad Anoniem

Melding maken van (vermoedens) van criminaliteit kan bij de politie (0900-8844). Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Anoniem melden kan ook via het online formulier: www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/