ZAANDAM - Op vrijdag 3 maart is na een aanhouding een woning doorzocht een woning aan het Smidspad in Zaandam. De politie vond in de woning onder andere hasj en een contant geldbedrag. Zowel de woning als de bijbehorende box zijn gesloten voor de duur van zes maanden.

In de woning werd bijna 150 gram hasj gevonden. Daarnaast werden drie potjes met geconcentreerde hennep en 870 euro aan contant geld gevonden. In de box behorend bij de woning werd bijna 200 gram hennep gevonden, een sealapparaat en verpakkingsmateriaal. In 2021 heeft de politie een onderzoek gedaan naar verdachte die op dit adres staat ingeschreven en heeft deze op heterdaad deze aangehouden voor het dealen van verdovende middelen.

Sluiting om pand uit drugscircuit te halen


Zaanstad heeft een streng sluitingsbeleid in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Dat betekent dat niet alleen bedrijfspanden maar ook woningen worden gesloten waar drugs wordt aangetroffen. De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast en brandgevaar, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen.

Melding maken via de politie of Meld Misdaad Anoniem


Melding maken van (vermoedens) van een hennepkwekerij of drugshandel kan bij de politie (0900-8844). Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Anoniem melden kan ook via het online formulier: www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/