ZAANDAM - Zaanstad heeft een woning aan de Wachterstraat in Zaandam gesloten voor de duur van drie maanden. Na onderzoek van de politie troffen zij verdovende middelen aan in het pand. In de garagebox om de hoek aan de Heukelsstraat vonden zij een vuurwapen. Ook deze is gesloten voor drie maanden.


In maart 2023 is er via Meld Misdaad Anoniem een anonieme melding gedaan over een persoon die mogelijk in drugs dealt. Naar aanleiding van de melding heeft de politie een onderzoek ingesteld naar het adres van de betrokken persoon. De politie trof tijdens de doorzoeking 41 wikkels met cocaïne, een pakje hasj van 51,71 gram en 1700 euro in bankbiljetten. Al deze goederen zijn in beslag genomen.

Daarnaast is tijdens het onderzoek gezien dat de betrokkene naar binnen ging bij de garagebox aan de Heukelsstraat. Bij de doorzoeking van de garagebox zijn de aanwezige voertuigen in beslag genomen. Tevens is er een vuurwapen en vijf patronen aangetroffen in de box.

Sluiting om pand uit drugscircuit te halen

Zaanstad heeft een streng sluitingsbeleid in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Dat betekent dat niet alleen bedrijfspanden maar ook woningen worden gesloten waar drugs wordt aangetroffen. De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast en brandgevaar, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen.

Melden van verdachte situaties


Voor de bestrijding van criminaliteit zijn meldingen van inwoners en ondernemers erg belangrijk. Melden kan bij de politie via 0800-8840 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Ook kan men een melding doen bij de gemeente via de site www.Zaanstad.nl en het invullen van het meldingsformulier ‘ondermijning’.