ZAANDAM - Zaanstad legt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage voor twee nieuwe woontorens aan de Badhuisweg in Zaandam. Nu staat daar nog een voormalig kantoor van woningcorporatie Rochdale, de eigenaar van de grond. Vanaf 19 januari tot en met 1 maart kunnen inwoners de stukken inzien en reageren.


Wethouder René Tuijn: "Het plan van Rochdale voor 120 sociale huurwoningen levert een mooie bijdrage aan onze strijd tegen de woningnood. Voor veel woningzoekenden is dit een prachtige kans, op een prachtige plek. De woningen zijn bovendien gasloos, krijgen zonnepanelen en rondom een groene openbare ruimte, waardoor het ook bijdraagt aan onze doelstellingen op duurzaamheid."

Eric Nagengast (directeur Vastgoed Rochdale): "Betaalbaar wonen in een fijne buurt. Dat is waar Rochdale voor staat. We zijn trots dat we die ambitie hier, op de mooiste locatie van Zaanstad, weten waar te maken. "

Inloopbijeenkomst op 30 januari
Buurtbewoners zijn per brief geïnformeerd en uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst op 30 januari. Informatie en terugkoppeling over eerdere stappen en de gesprekken met de buurt staan op www.rochdale.nl/badhuisweg