ZAANSTAD - Tijdens een controle van gemeente en politie zijn opslagboxen bij verschillende straten in de Achtersluispolder gecontroleerd. Bij de controles begin vorige week is 480 kilo aan henneptoppen gevonden in een opslagbox aan de Pieter Lieftinckweg. Dit is door de politie in beslag genomen en wordt vernietigd.


Aanleiding van de controles was een drugsvondst van de politie op 5 juni, waarbij zij drugsafval aantroffen. De branchevereniging van de opslagboxen verleende volledige medewerking aan de controle en is blij met de aanpak. Het contract met de huurder van de box is per direct ontbonden.

Controles en melden zijn belangrijk
Criminaliteit, ondermijning en misbruik van panden tast de leefbaarheid en veiligheid aan. Zaanstad treedt daar samen met politie en andere partners tegen op. De focus ligt op het tegengaan van drugshandel, illegale arbeid, woonfraude en witwassen. Op www.zaanstad.nl/woonfraude staan allerlei voorbeelden van signalen waarop gelet kan worden en waar gemeld kan worden. Melding maken kan bij de politie (0900-8844). Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar via 0800-7000 of via het online formulier: www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/.