KOOG AAN DE ZAAN - Maandag 29 juli is het 65 jaar geleden dat Bram en Maartje Vegt-Stolp in het huwelijk zijn getreden. Namens het college van B&W gaat wethouder Gerard Slegers bij het jubilerende echtpaar op bezoek om hen te feliciteren.

Bram (90) en Maartje (89) zijn beiden in Zaandam geboren en getogen. De laatste dertig jaar hebben zij aan het Hoornse Veld in Zaandam gewoond en dit jaar zijn zij naar Parkzicht verhuisd in Koog aan de Zaan, waar zij nog zelfstandig wonen.

Het echtpaar heeft verschillende winkels gehad in de Zaanstreek waarvan de bekendste ''Vegt Chocolaterie'' in Zaandam was. Dit was een enorm grote snoepwinkel met de ingang aan de Gedempte Gracht en de uitgang aan de Rozengracht. Daarnaast stonden zij ook op de markt in Zaandam en Amsterdam.

Bram had als grote hobby tekenen en schilderen en vanaf zijn vijftigste levensjaar is hij gaan werken als kunstschilder. Hij heeft bekendheid vergaard met de kunststroming de Bergense School. Maartje is erg handig en deed van alles in huis, van het ophangen van een schilderij tot het betegelen van een vloer. Het echtpaar heeft twee dochters, drie kleinkinderen en een achterkleinkind.