ZAANSTAD - Hoe vaak luisteren we als gemeente naar de wensen van kinderen? In Zaanstad bedachten we: dat kan beter.

Daarom gingen we op zoek naar een Zaanse kinderombudsman (medewerker). En die hebben we gevonden: Doby van den Eijkhof. Vanaf 1 februari ondersteunt hij kinderombudsman Anne Martien van der Does met het afhandelen van klachten van Zaanse kinderen en ouders. Maar vooral gaat hij kinderen en jongeren actief vragen naar hun mening en ideeën. Jeroen Olthof, Wethouder Jeugd: ‘Hoe denken jongeren zelf dat Zaanstad dingen beter kan organiseren? Waar lopen ze tegen aan? Welke ideeën hebben ze om de stad beter te maken? Doby van den Eijkhof gaat daar, samen met Zaanse jongeren en kinderen, mee aan de slag. Ik wens hem veel succes!’

Doby ziet het in eerste instantie als zijn belangrijkste taak om ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren hem kennen en dat hij een vertrouwenspersoon voor hen kan zijn. Hij is erg benieuwd naar hun meningen, ideeën en adviezen over zaken die spelen in hun wijk en bij de gemeente, zoals overlast van hangjongeren en armoede onder kinderen. Wil je hem bereiken? Kijk dan hier https://kinderombudsman.ombudsmanmetropool.nl/Veelgestelde-vragen-Kinderen-Jongeren/ of stuur een whatsapp naar 06 5782 2738.

In een filmpje stelt de Zaanse kinderombudsman zichzelf voor. Ook vertellen de drie basisschoolleerlingen van De Octant die onderdeel waren van zijn sollicitatieprocedure, waarom ze vertrouwen hebben in Doby.