ZAANSTAD - De lokale fracties van de VVD, PvdA en SP in Zaanstad hebben vragen gesteld aan de Zaanse wethouder over de staat van de bruggen in Zaanstad. Mede aanleiding hiervoor is eerdere berichtgeving van onze mediapartner NH Nieuws over de slechte staat van deze bruggen.

Het gemeentebestuur vroeg eerder na aandringen van de drie partijen bij Rijkswaterstaat om opheldering over de kwestie. Uit onderzoek van NH Nieuws en EenVandaag bleek namelijk dat er een grote mate van achterstallig onderhoud is bij bruggen, tunnels en viaducten in de gemeente. De wethouder zou de drie partijen in juni informeren over de reactie van Rijkswaterstaat, maar dit is op heden nog niet gebeurd.

Daarom worden de volgende vragen gesteld:

  • Heeft de wethouder inmiddels antwoord ontvangen van Rijkswaterstaat t.a.v. de veiligheid en het onderhoud van de Rijksbruggen in Zaanstad?
  • Heeft de wethouder over de andere bruggen contact met de provincie en/of Rijkswaterstaat? Graag specifiek ook aandacht voor de bruggen bij de N203.
  • Deelt de wethouder onze zorgen m.b.t. de veiligheid van onze bruggen?
  • Kan de wethouder aangeven wat hij de komende periode gaat doen om de veiligheid van de bruggen in Zaanstad te kunnen garanderen?

Het is niet duidelijk wanneer de wethouder deze vragen zal beantwoorden.