Bericht van burgemeester van Zaanstad Jan Hamming:

"Helaas heb ik een vergaand besluit moeten nemen. Verschillende plekken in Zaanstad zijn komende periode afgesloten.

Met het afgelopen mooie weekend nog vers in het geheugen en het paasweekend op komst weten we welke plekken populair zijn, en waar het op een gegeven moment onmogelijk is om nog anderhalve meter afstand te kunnen houden. Dat kan nu gewoon even niet. We moeten als gemeenschap nog een tijdje volhouden om ervoor te zorgen dat we straks weer meer mogelijkheden hebben. Maar de 1,5 meter afstand is op dit moment even heilig...

Daarom hebben we besloten om de Zaanse Schans (muv bewoners) af te sluiten vanaf vandaag, vrijdag 10 april, tot en met maandag 13 april. Daarnaast zijn ook de Cruijff Courts (Veldbloemenweg en Morgensterstraat), het Krajicek Playground Poelenburg en de skateparken onder de A8 en in Assendelft afgesloten. Deze blijven tot en met 28 april dicht.

Veel mensen bij elkaar is op dit moment nog steeds een risico voor uw eigen gezondheid én zorgt voor overbelasting van onze ziekenhuizen. Daarom doen we er alles aan om drukte te voorkomen, en we rekenen daarbij op uw medewerking. We weten inmiddels allemaal dat anderhalve meter de afspraak is, dus zullen onze handhavers ook ingrijpen en een boete uitschrijven als u zich niet aan de maatregelen houdt.

Natuurlijk begrijp ik heel goed dat u van het mooie weer wil genieten, dat wil ik ook, maar ik vraag u: doe dat vooral thuis. Ga alleen naar buiten als het nodig is, en als u de deur uit gaat vraag ik u met klem om afstand te houden, en daarin ook rekening met elkaar te houden. Houd 1,5 meter afstand.

Op straat, in de winkel of in het park. Of u nu wandelaar bent, wielrenner of bootcamper. En motorrijden mag natuurlijk, net als fietsen en autorijden. Waarbij ik motorrijders wil vragen vooral op de hoofdroutes te blijven en niet de toeristische routes op te zoeken, voorkom dat je drukte veroorzaakt door met veel op kleine wegen te zijn.Streng zijn voor onze gezondheid is nu nodig.

Beste mensen: hou vol en hou afstand. "

#Corona #Zaanstad #Gemeenschap

Gemeente Zaanstad
Zaanse Schans
Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland