ZAANDAM - Zaanstad start met een gratis overstapservice voor alle inwoners om de energiekosten zo laag mogelijk te houden. Via 'Gezond Verzekerd' krijgen Zaankanters informatie en advies over hun energiecontract en worden zij geholpen bij een eventuele overstap naar een goedkoper energiecontract. Zonder borg of overstapboete en mét groene energie.

Wethouder René Tuijn: "De samenwerking met Gezond Verzekerd is een mooie aanvulling op alle energiehulp die Zaanstad biedt. Het vergelijken van aanbieders en energiecontracten is tegenwoordig een hele klus. Gezond Verzekerd geeft persoonlijk advies en door hun afspraken met energieleveranciers krijgen zij een lager tarief. Een eventuele overstapboete wordt vergoed. En als kers op de taart is de energie ook nog eens groen."

Vragen en meer informatie

Op www.gezondverzekerd.nl/zaanstad staat alle informatie en krijgen inwoners direct en persoonlijk advies over hun energiecontract. Is het voordeliger om over te stappen? Dan worden inwoners helemaal ontzorgd in die overstap van energiecontract. Voor vragen kan men telefonisch terecht via 085 303 5389. Ook zijn er online spreekuren.

Meer energiehulp

De gemeente helpt op allerlei manieren bij het verlagen van de energierekening. Zo zijn er waardebonnen voor energiebesparende producten, zoals ledlampen en radiatorfolie. Voor grotere maatregelen, zoals zonnepanelen of een warmtepomp, is er een collectieve inkoopactie. En inwoners met een laag inkomen kunnen gebruik maken van een energietoeslag. Een overzicht staat op www.wonen.zaanstad.nl/energiehulp.