ZAANSTAD - Gemeente Zaanstad doneert €1,- per inwoner aan Giro555. Het bedrag van in totaal €157.167 komt ten goede aan noodhulp voor Turkije en Syrië.


Namens het gemeentebestuur van Zaanstad laten burgemeester Jan Hamming en wethouder inclusie Gerard Slegers weten:
"Het leed dat de mensen in het getroffen aardbevingsgebied treft is onmetelijk groot. Ook in Zaanstad is dit voelbaar. We hebben een grote Turkse gemeenschap in sinds 2015 wonen er ook mensen die oorspronkelijk uit Syrië komen in onze gemeente. Zoveel inwoners hebben familie en vrienden in die regio en dagelijks horen wij, ook via hen, de verhalen die doordrenkt zijn van diep verdriet.

De ongekende schaal van de ramp die zich daar heeft voltrokken en nog steeds voltrekt is reden voor ons om, in deze uitzonderlijke situatie, een bijdrage namens alle Zaankanters te leveren. Bij deze wil ik nogmaals namens het gemeentebestuur mijn medeleven betuigen met alle slachtoffers en iedereen die hier direct en indirect door geraakt wordt.

Het is hartverwarmend dat zo snel inzamelingsacties in de gemeente zijn opgezet. We moedigen inwoners en bedrijven van onze stad aan om meer bijdragen te doen via Giro 555. Óf om aan te sluiten bij hulpacties die in onze gemeente zijn opgezet".