ZAANSTAD - De komende weken zijn er weer twee Energiecafés in Zaanstad. Bij deze Energiecafés krijgen huiseigenaren informatie over het nemen van maatregelen om huizen zuiniger te maken en hoe minder energie je verbruikt, hoe lager je energierekening!

Op donderdag 16 november is er een Energiecafé over het energiezuinig maken van je woning en op 23 november een over de gezamenlijke inkoop woningisolatie. Iedere Zaankanter is welkom!

Energiezuinige woning

Als huiseigenaren energie op uw eigen dak opwekken is dat duurzaam en levert het altijd geld op. Maar het is zelfs mogelijk om helemaal geen gas-, en energierekening meer te hebben. In een energieneutraal huis wekken huiseigenaren zelf alle energie die thuis wordt gebruikt, duurzaam op. Om hier bij te helpen organiseert Zaanstad samen met Urgenda op donderdagavond 16 november een Energiecafé over dit onderwerp. Inwoners met een koophuis met eigen dak die benieuwd zijn of en hoe hun huis energieneutraal kan worden zijn van harte welkom

Waar en wanneer?

Er is uitleg over hoe het werkt en wat het kost, en er is informatie over de fi-nancieringsmogelijkheden. Ook vertellen huiseigenaren over hun ervaringen en zijn de stichting Urgenda en het Duurzaam Bouwloket aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Locatie: BAAZ (activiteitencentrum), Parkrijklaan 121E in Assendelft

Tijd: van 19:30 uur tot 21:30 uur, zaal open 19.00 uur

Dit Energiecafé wordt georganiseerd door de gemeente Zaanstad in samenwerking met Thuis Baas, een initiatief van stichting Urgenda (www.thuisbaas.nl). Meer weten? Kijk dan op www.zaanstad.nl, zoekterm: energieneutraal.

Gezamenlijke inkoop woningisolatie

Eigenaren van woningen in Zaanstad die voor 1985 zijn gebouwd, kunnen ook dit jaar meedoen aan de gezamenlijke inkoop van woningisolatie. Zij kunnen hun woning daardoor tegen een scherpe prijs isoleren. Vorig jaar kochten ruim 700 Zaanse huiseigenaren gezamenlijk spouwmuur- en vloerisolatie in. Tot 30 november kunnen geïnteresseerden zich gratis en vrijblijvend voor de actie inschrijven via www.winstuitjewoning.nl. Na inschrijving zij zijn tot niets verplicht. De organisatie is in handen van ‘Winst uit je Woning’, een onafhankelijke en ervaren partij die vraag en aanbod bij elkaar brengt.

Waar en wanneer?

Huiseigenaren die nog niet weten welke isolatiemaatregelen voor hun woning geschikt zijn kunnen langskomen bij het Energiecafe op 23 november. Daar krijgen ze onafhankelijk advies van Winst uit je Woning. Ook helpt Winst uit je Woning met het aanvragen van de subsidie.

Locatie Saenredam College, Elvis Presleystraat 1, 1544 LM in Zaandijk.

Tijd: van 19:30 tot 21:30 uur, zaal open 19.00 uur