ZAANSTAD - Deze week zijn er op last van burgemeester Jan Hamming drie woningen gesloten in Zaanstad. Het doel van deze pandsluitingen is het aanpakken van ondermijning en om de leefbaarheid en veiligheid in de wijken te vergroten.

Cort van der Lindenstraat, Zaandam

Op woensdag 15 mei is een woning gesloten aan de Cort van der Lindenstraat in Zaandam. De woning werd onderzocht na een eerdere verkeerscontrole door de politie, waarbij geld en drugs bij een persoon werden aangetroffen. Vervolgens zijn in de woning tientallen eenheden softdrugs en vermoedelijk harddrugs, verpakkingsmateriaal, een groot geldbedrag, illegaal zwaar vuurwerk, tientallen vapes en illegale rookwaren aangetroffen. De politie heeft een aanhouding verricht. De woning is per direct gesloten, tenminste voor een periode van drie maanden.

Gele Ring, Assendelft

In de nacht van 15 op 16 mei is een woning gesloten aan de Gele Ring in Assendelft. In verband met een lopend politieonderzoek is er in deze woning een onderzoek ingesteld. In en om de woning werden meerdere zakken henneptoppen, vermoedelijk harddrugs en een vuurwapen aangetroffen. De politie heeft de persoon aangehouden, de woning is per direct gesloten voor een termijn van tenminste drie maanden.

Heijermansstraat, Zaandam

Op woensdag 15 mei is een woning gesloten aan de Heijermansstraat. Tijdens een controle van de gemeente werden in de woning twee sekswerkers aangetroffen en op basis van verklaringen werd bedrijfsmatige prostitutie geconstateerd, terwijl hier geen vergunning voor was verleend. Dit is verboden. De sluiting geldt voor een termijn van drie maanden.

Controles en melden zijn belangrijk

Met het team Wijkgerichte Overlast en het Interventieteam voert de gemeente samen met de politie en andere partners, regelmatig controles uit. Het doel is het aanpakken van ondermijning en het vergroten van de leefbaarheid en veiligheid in de wijken. De focus ligt op het tegengaan van witwassen, uitbuiting, illegale arbeid en drugshandel. Pandsluitingen zijn bedoeld om een einde te maken aan overlast en (brand)gevaar voor de omgeving en om drugscriminaliteit te verstoren en te voorkomen.

Melding maken van (vermoedens) van een hennepkwekerij of drugshandel kan bij de politie (0900-8844). Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Anoniem melden kan ook via het online formulier: www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/