ZAANSTAD - Voor de landelijke Sinterklaasintocht op 17 november in Zaanstad zijn flink wat beveiligingsmaatregelen opgezet. Zo zouden er volgens twee bronnen binnen de gemeente zo'n 600 politieagenten op de been zijn.

Zij worden nog bijgestaan door een landelijk politieteam en 150 beveiligers, vertelt Marianne de Boer van VVD Zaanstad. Er komen met name veel agenten uit Amsterdam, die vaker te maken hebben met het in goede banen leiden van grote evenementen. Vinke Vision, het mediabedrijf dat de productie van het televisie-evenement onder zijn vleugels heeft, zou 900 vrijwilligers meenemen.

Bij de bezoekers van de Sinterklaasintocht worden verder de tassen en jassen gecontroleerd. Dat werd deze week bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst voor omwonenden. "Die doorzoeking zal tot maximaal een kwartier vertraging leiden", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Maatregelen
Verder worden meerdere straten afgezet, kunnen auto's niet in de buurt komen en krijgen kinderen een polsbandje met het 06-nummer van een ouder.