ZAANDAM - Om de strijd aan te gaan tegen cybercriminaliteit is de gemeente, samen met politie en Noord-Holland Samen Veilig op zoek naar Junior Cyber Agents. De “werving” verloopt via het computerspel HackShield. Door het spelen van het spel leren kinderen tussen de 8 en 12 jaar zich wapenen tegen online gevaren..De beste Cyber Agents uit Zaanstad worden in december gehuldigd door de politie en burgemeester. HackShield is te downloaden voor de smartphone en tablet en kan online worden gespeeld op de pc of laptop via www.joinhackshield.nl.


De maatschappij digitaliseert en dat brengt risico’s met zich mee. Steeds meer mensen worden het slachtoffer van cybercrime of gedigitaliseerde vormen van criminaliteit. De aanpak van cybercrime is daarom belangrijk. Om kinderen bewust te maken van deze gevaren is nu het spel HackShield ontwikkeld.
HackShield Future Cyber Heroes is een educatieve game die acht- tot en met twaalfjarigen spelenderwijs opleidt tot Junior Cyber Agents. In de game gaan de kinderen op avontuur met de fictieve karakters Sanne en André. Samen vinden zij oplossingen voor digitale problemen zoals identiteitsfraude, cyberpesten en misbruik van privacy. Het spel is zo opgezet dat de kinderen ook hun omgeving betrekken bij het leerproces.


Op 1 juli werden in zeven pilot gemeenten de eerste Junior Cyber Agents van Noord-Holland gehuldigd. Vanaf 2 september start een nieuwe campagne en gaan nog eens 18 gemeenten in Noord-Holland, waaronder Zaanstad op zoek naar nieuwe Junior Cyber Agents.

Meer informatie over HackShield is te vinden via joinhackshield.nl of bekijk dit filmpje.