ZAANDAM - Zaanstad wil een lichtpunt brengen bij de verzorgingshuizen en het ziekenhuis ZMC in Zaanstad in de maanden november, december en een stukje in januari 2023. Daarom plaatst de gemeente in samenwerking met Germieco en de Klaver Giant door heel Zaanstad zevenentwintig kerstbomen.

Bij het ZMC komt een kerstboom voor het ziekenhuis op het plein en achter het ziekenhuis op de zorgboulevard. De gemeente wil daarmee alle medewerkers een extra lichtpuntje bezorgen voor al het harde en goede werk dat ze verrichten en hebben verricht in de afgelopen jaren.

Buiten de verzorgingshuizen worden er verspreid over Zaanstad nog meer kerstbomen geplaatst, om voor een goede verdeling te zorgen over alle stadsdelen binnen de gemeente. Germieco gaat de bomen planten, Klaver Giant zorgt voor het plaatsen van de lampjes.

Ontsteking bij het Zaans Medisch Centrum

Wethouder Wessel Breunesse en Leon Aarts (voorzitter raad van bestuur ZMC) gaven op 30 november het startsein door de kerstboom op de zorgboulevard van het ZMC te ontsteken.

Wethouder Wessel Breunesse: "Het is belangrijk om ook in deze tijd de beleving van kerst in de hele stad mogelijk te maken. Kerst is een feest van iedereen en het gaat erom dat we naar elkaar omkijken en aan elkaar denken. Deze bomen zijn daar een mooi symbool van en ik ben blij dat we deze bomen hebben neergezet en nu mogen ontsteken".

Om de avond feestelijk af te sluiten konden bezoekers, medewerkers en patiënten onder het genot van een kop warme chocolademelk het prachtige pianospel van Hans Blankendaal beluisteren.