ZAANDAM - Zaanstad begint met een nieuwe zonnepanelen voor eigen inwoners. Samen met lokale aanbieders en installateurs is een actie ontwikkeld die zorgt voor een gunstige prijs en deskundig, onafhankelijk advies. Inwoners die overwegen om zonnepanelen te plaatsen kunnen de komende tijd langskomen bij verschillende informatieavonden.

Met zonnepanelen wekken inwoners zelf duurzame energie op. Hoe meer mensen hier gebruik van maken, hoe minder gas en kolen we hoeven te verbranden voor het opwekken van elektriciteit. Daarnaast bespaart men op de energiekosten en leveren zonnepanelen veel meer rendement op dan geld op een spaarrekening. De afgelopen jaren zijn er al meer dan duizend Zaankanters geweest die zonnepanelen hebben aangeschaft via dit soort acties

Informatieavonden zonnepanelen

  • Inwoners die meer willen weten kunnen langskomen op de volgende momenten:
  • Dinsdag 2 oktober om 20:00 uur - vv Assendelft, Dorpsstraat 253b Assendelft
  • Donderdag 4 oktober om 20:00 uur - OBS De Jagersplas, Brasemermeer 23b Zaandam
  • Maandag 8 oktober om 20:00 uur - Trias VMBO, Saendelverlaan 1, Krommenie
  • Dinsdag 9 oktober om 20:00 uur - Kogerkerk, Kerkstraat 14, Koog aan de Zaan
  • Donderdag 11 oktober om 19:30 uur - Regio College, Cypressehout 99 Zaandam

Aanmelden kan via www.duurzaambouwloket.nl/actiezaanstad. Mensen die nu al vragen hebben, bellen met het Duurzaam Bouwloket: 072 - 743 39 56 of een mail sturen naar info@ duurzaambouwloket.nl.

Waarom meedoen?
Er zijn verschillende voordelen aan het meedoen aan de actie. Zo krijgen woningeigenaren een gunstige prijs door samenwerkingsverband van lokale aanbieders van zonnepanelen. Ook wordt samengewerkt met vakkundige installateurs uit de regio en krijgen mensen zonnepanelen van hoge kwaliteit met 10 jaar garantie. Tot slot krijgen mensen die meedoen onafhankelijk advies van Duurzaam Bouwloket.