ZAANDAM - Aan het begin van het nieuwe jaar start Gemeente Zaanstad in samenwerking met een aantal lokale aanbieders een nieuwe zonnepanelenactie voor Zaanse huiseigenaren. Gespecialiseerde en erkende installateurs uit de regio bieden zonnepanelen tegen een gunstige prijs en een hoge kwaliteit aan. De actie biedt woningeigenaren de kans om gratis en vrijblijvend eens de mogelijkheden bij de eigen woning te laten bekijken door een specialist uit de regio. De zonnepanelenacties die Gemeente Zaanstad de afgelopen jaren heeft georganiseerd scoorden goed: bij elk van de acties deden honderden woningeigenaren mee.

Wethouder Dick Emmer (Duurzaamheid): ‘Zaanstad streeft er naar een klimaatneutrale gemeente te worden. Met de aanschaf van zonnepanelen dragen bewoners daar aan bij doordat ze zelf hun energie opwekken. Het levert bewoners een besparing op die aanzienlijk hoger is dan de huidige rente op een spaarrekening. Zonnepanelen zijn dus ook een slimme investering in de woning. Het zorgt voor lagere woonlasten en het brengt ons dichter bij ‘klimaatneutraal’. Hoe meer mensen hier gebruik van maken, hoe beter het is voor het milieu. Daarom ondersteun ik deze actie van harte’.

Gunstige prijs en hoge kwaliteit

Door in korte tijd veel opdrachten te verzamelen, kunnen de zonnepanelen voor een lagere prijs worden ingekocht en tegen een gunstige prijs worden geleverd. De korting kan oplopen tot 15% van de marktprijs. Bovendien is er voor particulieren de mogelijkheid de btw over de aanschafprijs terug te vragen, hiervoor wordt gratis ondersteuning aangeboden. Dit maakt de aanschaf nog goedkoper en verkort de terugverdientijd. Zonnepanelen gaan tegenwoordig gemiddeld 25 jaar mee en de investering is bij de huidige prijzen binnen 7 jaar terugverdiend. Daarmee zorgen zonnepanelen voor lagere woonlasten.

Vrijblijvend inschrijven

Uiterlijk in de tweede week van januari  ontvangen alle particuliere woningeigenaren in Zaanstad een brief om zich gratis en vrijblijvend in te schrijven. Dit kan vanaf 10 januari tot en met 2 april 2017 via  www.duurzaambouwloket.nl/actiezaanstad. Na de inschrijving beoordeelt een vakkundige installateur uit de regio tijdens een bezoek aan de woningeigenaren of hun dak geschikt is voor zonnepanelen.

Informatiebijeenkomsten

Voor huiseigenaren die meer willen weten worden in februari op vier verschillende locaties informatieavonden georganiseerd. Tijdens deze avonden wordt de actie uitgelegd en is het stellen van vragen mogelijk.

  • Woensdag 1 februari 20.00 uur, Lindenboomzaal, Raadhuisstraat 57, Koog a/d Zaan
  • Maandag 6 februari 20.00 uur, De Vuister, Molenwerf 44, Koog a/d Zaan
  • Donderdag 9 februari, 20.00 uur, Pascal College, Pascalstraat 4, Zaandam
  • Maandag 13 februari, 20.00 uur, De Bovenkruier, Drielse Wetering 49, Zaandam