ZAANSTAD - Zaanstad biedt een collectieve zorgverzekering, aan inwoners met een bijstandsuitkering of een laag inkomen. De gemeente betaalt dan een deel van de zorgverzekering.

Wethouder René Tuijn: “De kosten voor het dagelijks leven zijn gestegen. Zaankanters met een laag inkomen hebben moeite om elke maand de touwtjes aan elkaar te knopen. Voor hen kan een zorgverzekering een zware last zijn. Die last willen we als gemeente wat verlichten met een collectieve zorgverzekering. We willen het inwoners zo makkelijk mogelijk maken om informatie te krijgen en een keuze te maken. Daarom zetten we in op goede voorlichting en waar nodig hulp bij een overstap. Samen met Gezond Verzekerd organiseren we informatiebijeenkomsten door heel Zaanstad en ook adviseren zij Zaankanters telefonisch en online.”

Een passend pakket kiezen

Binnen de collectieve zorgverzekering van de gemeente is er keuze uit 6 pakketten bij 2 verschillende zorgverzekeraars, Univé en Zilveren Kruis. Het gaat om een basisverzekering en verschillende aanvullende verzekeringen. Welk pakket het beste past is persoonlijk. Gezond Verzekerd is een onafhankelijke organisatie en geeft gratis advies over welke verzekering het beste past en het voordeligst is. Inwoners kunnen online advies krijgen en/of een van de inloopspreekuren bezoeken:

20 november tussen 9:00 en 12:00 | Buurthuis Kleurrijk in Zaandam | Dominee Martin Luther Kingweg 157a
20 november tussen 13:00 en 16:00 | Wijkteam Krommenie | Snuiverstraat 63a
29 november tussen 9:00 en 11:00 | Wijkteam Noord-Kogerveld in Zaandam | Hof van Holland 63a
29 november tussen 12:00 en 15:00 | Stadhuis Gemeente Zaanstad in Zaandam | Stadhuisplein 100

Inwoners komen in aanmerking voor de collectieve zorgverzekering als ze aan de algemene voorwaarden en inkomensgrenzen voldoen. Meer informatie hierover op de website van de gemeente Zaanstad www.zaanstad.nl onder de zoekterm ‘collectieve zorgverzekering’.

Kijk op www.gezondverzekerd.nl/zaanstad voor meer informatie over de beschikbare pakketten en voor een gratis advies.