Waarom zeg ik dit? Omdat ik de afgelopen tijd merkte hoezeer mijn omgeving dit doet en mijzelf inclusief.

Nu zeggen we dit soort dingen wel vaker tegen elkaar, maar het is heel wat anders om het daadwerkelijk te beseffen. De mensen die het zich zeker kunnen indenken zijn de mensen die een geliefde hebben verloren of die moesten vluchten uit hun vaderland.

Zelf dacht ik aan iets heel simpels van de week, namelijk aan hoe erg ik het betrouwbare kraanwater zou missen als dat er niet zou zijn. Ik bedoel, stel je dat maar eens voor. Elke ochtend eerst met een emmer naar een bron of een sloot en dat vervolgens met een systeem zelf zuiveren. En dan heb ik nog niet eens over ons voedsel.

Deze dingen die we met z’n allen hebben gemaakt mogen we af en toe wel even bij stilstaan dat dit niet zomaar vanzelfsprekend bestaat.

Ook rijkdom kan door ongelukkige omstandigheden volledig verdwijnen.

Nu wil ik niet iedereen een depressie aanpraten, integendeel!

Als Lifecoach is een van mijn taken u de wereld om u heen te kunnen waarderen waardoor u een stuk lekkerder in uw vel gaat zitten over uzelf en uw omgeving.

Juist de dankbaarheid waarmee je in je hart kan rondlopen over de meest simpele dingen maakt zelfs de meest zware omstandigheden draagbaar.

Daarom zeg ik, “neem niet alles zo vanzelfsprekend”.

En dat is nog best lastig als je net als ik bent opgegroeid op het meer welvarende westen. Van kind af aan al gewend te zijn gewoon eten te halen en te krijgen, water uit de kraan te halen etc. maakt dat je er gewend aan raakt dat alles er voor je is. Maar dat geldt niet voor je geliefde en de mensen om je heen.

Sommige mensen komen daar op een zeer harde manier achter. Neem je familie, vrienden en geliefde niet voor lief! Ook niet alles wat ze voor je doen. Ook die oma niet die elke week op de kinderen past…gratis.

Draag waardering uit naar je omgeving, draag je liefde uit zo vaak je kan!


Waarom?

Voor jezelf!

Dan hoor ik de hersenen van mensen kraken…

Iemand vergeven doe je ook voor jezelf!

Dan hoor ik mensen wel eens zeggen: is dat niet een beetje egoïstisch gedacht?

Nee, dat is het niet. Jij zou de beste Jij moeten kunnen zijn die er maar kan bestaan. Dat is het mooiste doel in het leven en dat kan iedereen volbrengen als hij of zij dat wil.

Dat lukt niet als je met een zwaar woedend hart rondloopt vol wrok of teleurstelling in jezelf of in een situatie waar iemand anders mee te maken had. Eigenlijk ben je alleen maar boos op jezelf. Ook de mensen die graag een ander de schuld geven zijn diep van binnen boos op zichzelf. Ik begrijp dit als geen ander. U kunt hier met mij op een onbevooroordeelde manier over praten. Het blijft tussen ons en geeft u de kans om dingen op te ruimen, los te laten en opnieuw te beginnen.

Dus waarom waarderen? Dan waarderen we niet alleen de wereld, maar ook onszelf!

Spread the Love people! Verspreid de liefde!

Als ieder van ons dit stukje bij beetje meer doet, wordt de wereld om ons heen lichter, mooier en liefdevoller naar elkaar en dus ook voor onszelf! U kunt mij vinden op facebook, twitter en instagram onder Lotusloes of kijkt u op Lotusloes.nl voor meer informatie over wie ik ben en wat ik voor u kan doen.


liefdevolle groet,

Anneloes Leegwater

Lifecoach Lotusloes coaching & Counseling