ZAANDAM - De molens in de Zaanstreek maken al meer dan drie eeuwen allerlei producten, van hout en olie tot papier en snuiftabak. Die geschiedenis is veelomvattend en vormt een belangrijke bouwsteen in de Nederlandse geschiedenis. Dat is de reden waarom De Zaansche Molen met de Wereld van Windmolens het publiek een beeld wil geven van de molengeschiedenis. In de molens maken bezoekers kennis met de werkende historie. In het Molenmuseum wordt op eigentijdse wijze het verhaal van die historie verteld. En vanaf dit najaar zijn er kleinschalige bijeenkomsten en lezingen om het publiek kennis te laten maken met een aantal specifieke en bijzondere aspecten van de molens.

Zaterdag 20 november, boekpresentatie & lezing: 'Zaanse verhalen 2021: 36 molens aan de Kalverringdijk'
Auteur en molenautoriteit Ron Couwenhoven brengt ieder jaar een boek uit dat ingaat op een specifiek onderwerp binnen de Zaanse molengeschiedenis. Onderhoudend en informatief neemt hij de 36 molens onder de loep die in de loop der eeuwen aan de Kalverringdijk hebben gestaan. Na al die eeuwen staan er gelukkig nog steeds een paar unieke molens, zoals De Ooievaar en De Bonte Hen. De lezing kan op geen betere plek plaatsvinden dan in het Molenmuseum aan de Kalverringdijk 30 op de Zaanse Schans. Ron Couwenhoven presenteert hier zijn nieuwe boek 'Zaanse verhalen 2021: 36 molens aan de Kalverringdijk' en licht de inhoud toe. Bezoekers van de lezing ontvangen het boek.

Praktisch:
Datum: Zaterdag 20 november van 15.00 uur tot 17.00 uur. Entree: € 25,-, inclusief een exemplaar van het boek '36 molens aan de Kalverringdijk'.
Aanmelden: kan tot 11 november. Bezoekers kunnen hiervoor hun naam, telefoonnummer en aantal kaarten onder vermelding van 'De 36 molens' doorgeven aan j.schoone@zaanschemolen.nl. Wilt u aangeven voor welk tijdstip (15.00 of 17.00 uur) u reserveert.

Betaling
De aanmelding is definitief wanneer geïnteresseerden 10 dagen voor aanvang het verschuldigde bedrag over hebben gemaakt op rekeningnummer NL66INGB0000563469 ten name van De Zaansche Molen en onder vermelding van boekpresentatie 'De 36 molens'.