WORMERVEER - Sigfrid Appelman beschikt eind 2017 over veertig jaar ervaring in de beddenindustrie. De ondernemer heeft aan alle kanten van het bed gezeten: van productie en stoffering tot in- en verkoop. Of, zoals Sigfrid met een knipoog zegt: “Ik heb altijd in de nesten gezeten.” Sinds anderhalf jaar heeft hij zijn eigen eenmanszaak Alphabed aan de Samsonweg in Wormerveer. “Ik vind het een heel leuk vak.”

Door de kennis die Sigfrid opdeed tijdens diverse opleidingen en zijn ruime praktijkervaring kan hij zijn klanten van een gedegen advies voorzien. Wie in zijn zaak binnenkomt, verwelkomt Sigfrid hartelijk, waarna hij direct een aantal gerichte vragen stelt. “Waar bent u naar op zoek? Wilt u een boxspring? Wat is uw budget? Ligt u op uw rug, buik of zij”, is een greep daaruit. De vragen zijn belangrijk voor de matraskeuze, die essentieel is voor het slaapcomfort. “Ik kan op basis van de antwoorden die de klant geeft vaak al het juiste matras aanbevelen”, zegt de ondernemer.

Als de klant dat matras gaat proberen, kijkt Sigfrid naar de lighouding. “Je moet bij alle ledematen voldoende weerstand voelen. Als de klant aangeeft waar hij niet lekker ligt, laat ik hem een soepeler of juist harder matras proberen.”

Wanneer geen enkel matras geschikt is, heeft Sigfrid sinds kort als oplossing een ingenieus systeem: Mline. De klant gaat op een speciaal matras liggen, verbonden met het apparaat. Sigfrid voert lengte, gewicht in, waarna het apparaat het individuele matrasprofiel van de klant meet. Hij krijgt zo een op maat gemaakt exemplaar.

Sigfrid ontzorgt zijn klanten door bestelde producten te bezorgen en waar nodig oude bedden mee terug te nemen. Dat niet alleen. “Ik bied 90 dagen slaapgarantie aan. Dat wil zeggen: als mensen niet goed liggen, mogen ze gedurende drie maanden na aankoop het product retourneren.”

De naam van zijn zaak doet vermoeden dat Sigfrid alles van A tot Z op het gebied van bedden in huis heeft. Dat klopt: naast de diverse soorten bedden heeft Alphabed hoeslakens,dekbedden, maatwerk kasten en nog veel meer in het assortiment. Nieuwsgierig wat nog meer? Alles is te vinden op de website www.alphabed.nl. De beddenzaak bevindt zich op Samsonweg 15 in Wormerveer en is te bereiken via tel.: 06-83567172 en e-mail: info@alphabed.nl.