WORMERVEER - Dans je vrij is het thema van deze dag. Op Bevrijdingsdag vieren we dit in Wormerveer in Afrikaanse stijl. Door middel van het oudste communicatiemiddel, de Djembé drums en via dansen: "like nobody's watching ". Achter station Wormerveer vind je de stads-oase van de Paintball Jungle. Dit is 5 mei a.s. het toneel voor een heuse Afrikadag. Met dans, Djembé-muziek, Afrikaanse snuisterijen, optredens en de mogelijkheid workshops te volgen. Patrick Ngambi, (Kameroen) Ma-Lamine Dramé (Senegal) hebben een programma voor de Zaankanters en buitenlui om te proeven van de Afrikaanse cultuur.

Om 14.00 kunt u meedoen met een Kizomba workshop een Afrikaanse dans uit Angola ook wel de Angolese tango genoemd gegeven door Karin ( Wormerveer) en Ma-Lamine, een partnerdans kennismakingworkshop waarin wordt ingegaan op het maken van connectie met een danspartner. En leer je de basic steps en een turn uit de Kizomba dans. Na deze workshop ben je een paar vriend(din)en rijker en kun je al een dansje doen.

Om 15.00 uur start de Djembé Workshop waarbij de Djembé gereserveerd kan worden voor een klein bedrag. Hierin wordt er naast de basisslagen ook een nieuw west Afrikaans ritme aangeleerd. Deze workshop wordt begeleid door Patrick Ngambi welk ook zijn Djembé lessen geeft in basisschool "de Evenaar" in Krommenie.

Om 16.00 start de Masterclass van de uit Senegal afkomstige Khady Malal van de originele West-Afrikaanse dans , een complete workout met typisch Afrikaanse bewegingen.

Rond 17.00 Kun je genieten en uitrusten bij het optreden van de deels Zaanse Djembé band "Zamana" o.l.v. Patrick Ngambi, i.s.m.: Ma-Lamine en Cheikh Fall.

Het eten kan genuttigd worden uit de Jungle keuken waarna rond 19.30 tot 21.00 een heuse drumcirkel waarbij iedereen welkom is ook met eigen instrumenten om samen o.l.v. Patrick Ngambi en Ma-Lamine, Cheikh Fall de dag af te sluiten met dans en muziek. Kom ook genieten en ervaren in de tropische omgeving van de Jungle.

Er is na 18.00 uur ook de mogelijkheid om vrij te dansen Kizomba, Bachata en Salsa.

Meedoen met een workshop kan bij beschikbaarheid op de dag zelf , maar beter om te reserveren voor € 10.- per workshop voor Kizomba en Djembé les, Masterclass Afrikaanse dans € 20., deelname drumcirkel € 7.50, huur Djembé vooraf te reserveren voor de dag a' € 3.-je betaalt voor alle 4 onderdelen maar € 32,50.- Geef volledige namen en tel nr. door via Tel: 06 420 110 93 of via info@zamana.nl kijk op www.zamana.nl bij 5e Afrikadag en meld jezelf op gaan.