ZAANDAM - Openingstijden: Het Zaantheater is dinsdag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 20.15 uur geopend. Wanneer er ’s avonds geen voorstelling is, is het Zaantheater tot 17.00 uur geopend. Telefonisch reserveren kan dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur via 075 – 6 555 333 en via www.zaantheater.nl


Maandag 1 oktober - 20.15 uur - Albert Heijnzaal
Joris Luyendijk – Het zijn net mensen 2.0
Kaarten: vanaf € 11,25 (plus € 3,50 voor drankje & garderobe)
Genre: THEATERCOLLEGES & SALONS

Met Het Zijn Net Mensen deed Joris Luyendijk in 2006 de journalistiek op haar grondvesten schudden. Nu, dik tien jaar later, zijn de nieuwsmedia mede door alle nieuwe technologie in ongelooflijk tempo veranderd. Hoe ziet de toekomst van ons medialandschap eruit? En welke rol zal het spelen in onze democratie waar de journalistiek een cruciaal onderdeel van is? In dit inspirerende theatercollege vol verrassende video’s maakt Joris Luyendijk de journalistieke balans op en leert je op een nieuwe manier kijken naar nieuwsmedia.

***

dinsdag 2 oktober – 20.15 – Albert Heijnzaal
Flip Fabrique – Transit
Kaarten: € 11,25 (plus € 3,50 voor drankje & garderobe)
Genre: SHOW

De zes leden van het Canadese Flip FabriQue – jongleurs, dansers, hand- en luchtacrobaten, hoepel- en diabolovirtuozen – laten in Transit zien hoe hun leven on the road eruitziet. In een decor van flight cases dat telkens van vorm verandert, vertellen zij een verhaal over saamhorigheid en kameraadschap. Over een circusgroep op tournee, reizend van stad naar stad. Vol gas met aanstekelijke energie én optimale beheersing gaan ze vol gas met aanstekelijke energie én optimale beheersing: iedereen geeft álles in deze voorstelling.

***

Vrijdag 5 oktober – 20.15 uur - Albert Heijnzaal
Café Nol XL – Bij ons in de Jordaan (première)
Kaarten vanaf € 12,50 (plus € 3,50 voor drankje & garderobe)
Genre: MUZIEK

Vanuit het Café Nol XL-decor presenteren ‘Lange’ Frans Frederiks, Mieke Stemerdink, Hans Kap, Robert Leroy, Ronald Engel, Barry van Vliet en Davey Bindervoet Amsterdamse smartlappen onder begeleiding van het live orkest van Micky Fisser. Haak in bij de klassiekers uit Mokum of laat u verrassen door de minder bekende pareltjes van de Jordaan en bijzondere uitvoeringen. Want u gaat ze allemaal horen. En meezingen. Met een lach en een traan. De zaligste sing-a long-voorstelling van dit theaterseizoen!

***

Zaterdag 6 oktober - 20.30 uur – Forbo Flooringzaal
Emilio Guzman – Kom dan!
Kaarten vanaf € 13,50 (plus € 3,50 voor drankje & garderobe)
Genre: CABARET

Emilio Guzman is vrolijk. Het einde van de wereld nadert. Als het niet Trump is, die opschept over de grootte van zijn nucleaire knop, dan zijn het wel de gevolgen van het broeikaseffect. We gaan er aan, dus het maakt toch niet meer uit. Daarom is Emilio misschien wel zo vrolijk. Voorheen werd hij boos. Hij heeft drie voorstellingen tegen populisme gemaakt en dat heeft… niks geholpen. En dat is misschien even slikken, maar het geeft hem ook vrijheid. Als het toch niet uitmaakt, kun je net zo goed doen waar je zin in hebt. En misschien maakt dat nou juist wél uit!

***

Zondag 7 oktober - 13.00 uur
Kinderboekenweekfeest (4 t/m 10 jaar)
Kaarten: alle activiteiten zijn gratis (voorstellingen € 3,50, € 4,- of € 5,)
Genre: FESTIVAL

Voorlezen, optredens, boeken kopen, knutselen, dansen, muziek maken én drie voorstellingen: het is weer Kinderboekenweekfeest! Tijdens dit festival is er vanaf 13.00 uur alle hoeken van het Zaantheater iets te beleven, dit jaar met als thema vriendschap en onder het motto: Kom erbij! Dat wordt gezellig! Kom je ook? De toegang is gratis, kaartjes voor de voorstellingen zijn te bestellen via de website of aan de kassa. Het Zaantheater organiseert het Kinderboekenweekfeest i.s.m. vele Zaanse instellingen en vrijwilligers.

***

Zondag 7 oktober – 13.15 en 16.15 uur - Forbo Flotexzaal
Tg Koek en Ui – Van mij! (4+)
Deze voorstelling maakt onderdeel uit van het jaarlijkse Kinderboekenweekfeest.
Kaarten € 3,50 (excl. Transactiekosten: e-ticket € 2,50 post € 4,50)
Genre: JEUGD & FAMILIE

Flo heeft een huisje. Een huisje waarin alles van haar is. Van de kast tot aan de spijker in de muur. Alles is van haar. En delen… daar doet ze niet aan. Dan krijgt ze onverwachts bezoek van Alex en haar koffer… Van Mij is een humoristische voorstelling vol energie en fantasie over delen, vriendschap, eenzaamheid en een koffer met een geheim. Met een grote dosis energie, humor en fantasie zorgen Lotte Middendorp en de Zaanse Janiek Vreeken voor een lach op de gezichten van de kinderen en hun ouders. ***

Zondag 7 oktober – 13.30 uur - Albert Heijnzaal
Paul van Loon & Andere Snuiters – De kunst van het Lezen (met vrienden) (6+)
Deze voorstelling maakt onderdeel uit van het jaarlijkse Kinderboekenweekfeest.
Kaarten: € 5,00 (excl. Transactiekosten: e-ticket € 2,50 post € 4,50)
Genre: JEUGD & FAMILIE

Niemand minder dan Paul van Loon komt naar het Zaantheater! Samen met zijn driekoppige band speelt hij een voorstelling over De Griezelbus, Dolfje Weerwolfje, Jimi RIP en andere wezens van de nacht. En over lezen, want wat is er fijner dan samen met je vrienden een griezelverhaal lezen in je eigen, veilige kamertje? Paul brengt liedjes, verhalen, popmuziek, rock-‘n-roll en GRUMOR! Na de tweede voorstelling zet Paul met plezier zijn handtekening in boeken of op blaadjes.

***

Zondag 7 oktober – 14.00 uur – Forbo Flooringzaal
MaxTak – Bruno wordt een superheld (6+)
Deze voorstelling maakt onderdeel uit van het jaarlijkse Kinderboekenweekfeest.
Kaarten: € 4,00 (excl. Transactiekosten: e-ticket € 2,50 post € 4,50)
Genre: JEUGD & FAMILIE

De drie acteurs en drie muzikanten van MaxTak nemen je mee in een verrassende mix van grappige scènes, ontroerende liedjes en opzwepende muziek. Het verhaal gaat over Bruno die net is verhuisd en het niet altijd makkelijk heeft. Maar als het donker wordt, verandert hij in superheld Bruino. In bruine kleren durft hij alles. Gebaseerd op het gelijknamige, hartveroverende boek over vriendschap en moed van de Noor Håkon Øvreås.

***

Dinsdag 9 oktober – 14.00 uur Forbo Flooringzaal
Tet Rozendal – Mata Hari Kaarten: vanaf € 15,00 (plus € 3,50 voor pauzedrankje en garderobe)
Muzikale leiding: Erik de ReusRegie: Brigitte Odett
Genre: DINSDAGMIDDAGSERIE

De Dinsdagmiddagserie begint goed met een zinderende middag muziektheater over Mata Hari. Het is inmiddels honderd jaar geleden dat ze op een koude ochtend door een Frans vuurpeloton werd gedood, verdacht van dubbelspionage. Tet Rozendal, net als Mata Hari uit Leeuwarden afkomstig, duikt in het leven van de mysterieuze en verleidelijke spionne. In een intrigerend verhaal met een zucht Parijse oh-la-la en een vleug mystiek uit Nederlands Indië gaat Tet op zoek naar het antwoord op de vraag: wat bezielde Grietje Zelle toch?

***

Woensdag 10 oktober – 20.15 uur – Albert Heijnzaal
Ton Kas – Kakmaker (reprise)
Kaarten: vanaf € 15,00 (plus € 3,50 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: CABARET

Meesterlijk moppentapper Ton Kas komt opnieuw naar het Zaantheater met zijn succesvoorstelling Kakmaker. Kakmaker is nóg meliger, baloriger en hilarischer dan de voorgangers Eerste Klootviool en JABROER. De opzet: lachen tot je scheel ziet. Daar doet Kas het voor, niks meer, niks minder. Want ellende hebben we thuis al. Kas is een meesterlijke moppentapper, die met zijn gortdroge voordracht zelfs van ietwat flauwe, voorspelbare bakken nog iets hilarisch weet te kneden.

***

Woensdag 10 oktober – 20.30 uur – Forbo Flooringzaal
Orkater / Lars Doberman – De Vrouw – Een struikeltocht
Kaarten: vanaf € 13,50 (plus € 3,50 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: THEATER & TONEEL

Wat is eigenlijk een vrouw? Vroeg Lars Doberman zich af. De vrouw is in ieder geval iets wat ik niet ben. Dacht Lars. En zo begon hij te vergelijken. En toen ging alles mis…De Vrouw, een onderwerp waar Lars Doberman zich alleen maar aan kan branden door het met beide handen vast te grijpen. Van en met: Jip van den Dool, Jochem van Laarhoven, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Reinout Scholten van Aschat, Mattias Van de Vijver. Tekst: Vincent van der Valk

Regie: Vincent Rietveld

***

Donderdag 11 oktober – 20.15 uur – Albert Heijnzaal
Jeans – Blame it on the boogie
Kaarten: vanaf € 13,00 (plus € 3,50 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: SHOW

Jeans is een nieuwe, hippere weg ingeslagen. De fonkelnieuwe show Blame it on the boogie, met jonge talenten en een spetterende live band, bewijst dit. Ga mee op een swingende reis langs diverse muziekstijlen en grote hits van de jaren vijftig tot nu. De setting, de muziek en de choreografie: deze show is een lust voor oog en oor. ‘Put on your dancingshoes, come on down and boogie with us all night long!’

***

Vrijdag 12 oktober – 19.00 uur – Forbo Flooringzaal
Kim van Zeben – Eendje (6+ Première)
Kaarten: € 7,50 (excl. transactiekosten e-ticket € 2,50 post € 4,50)
Genre: JEUGD & FAMILIE

EENDJE is een komische voorstelling over de verwarde eend Dobber. De sociaal wat onhandige journaliste Pia Putman wil een radioreportage maken over zijn verhaal. Dobber weet namelijk niet of hij wel een eend is. Is hij niet een mens? Of iets er tussenin? Hij vertrouwt ons en Pia zijn levensverhaal toe. Dat leidt tot een spannende en muzikale roadtrip op zoek naar Het Grote Geluk, aan de hand van kleurrijke en hilarische scènes uit een eendenleven vol pech en ongeluk. Een muzikale en vrolijke ode aan de buitenstaander, met poppen van de Zaanse Marlyn Coetsier.

***

Vrijdag 12 oktober – 19.30 uur – Albert Heijnzaal
Fataal – Als geweld zinloos is (12+)
Kaarten: vanaf € 8,75 (plus € 3,50 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: JEUGD & FAMILIE

Fataal gaat over Milan. Hij heeft een droom. Hij wil een club, waar je op muziek van de beste DJ’s tot diep in de nacht kunt dansen. En hij wil trouwen met Sophie. Dat wil hij liever vandaag dan morgen. Omdat Milan een vastbijter en een doorzetter is, gaat dat hem ook lukken. Binnen de kortste keren is de club een succes. Maar op een avond zijn er drie jongens die zich agressief gedragen. Ze worden de tent uitgezet en willen wraak. Ze wachten Milan op en slaan hem in elkaar. Zo komt Milan in een rolstoel terecht en spat zijn droom uit elkaar. Fataal is een aangrijpend verhaal over zinloos geweld en de gevolgen daarvan, maar ook over de kracht van liefde. In de traditie van de Carry Slee-musicals brengt Homemade Productions dit jaar Fataal naar het theater.

***

Zaterdag 13 oktober – 20.15 – Albert Heijnzaal
ABBA Gold – The Concert Show
Kaarten: vanaf € 15,50 (plus € 3,50 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: MUZIEK

ABBA GOLD is door ABBA zelf verkozen tot de beste ABBA-tributeband en heeft succes over de hele wereld. The Concert Show is een spectaculaire show met alle onvergetelijke songs van Agnetha, Annifrid, Benny en Bjorn. Speciaal geselecteerde musici en zangers, met toestemming van de orignele ABBA leden, laten alle beroemde songs aan bod komen. Deze show is een bijzonder mooie weergave van het authentieke ABBA gebeuren van TOEN met de rijke muzikale "volheid" van NU !!

***

Zaterdag 13 oktober – 20.30 – Forbo Flooringzaal
Ed Struijlaart – Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran
Kaarten: vanaf € 15,00 (plus € 3,50 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: MUZIEK

Toen Ed op zijn negende Eric Clapton op de televisie zag wist hij twee dingen zeker: Ik wil zo'n baard en ik wil zo'n gitaar. Voor de baard moest hij nog even geduld hebben, maar vanaf dat moment is de gitaar zijn leven gaan bepalen. Tijdens zijn eerste theatervoorstelling 'Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran’ brengt Struijlaart een ode aan de gitaar en aan zijn helden.

***

Zondag 14 oktober – 14.00 en 16.00 uur – Forbo Flooringzaal
Tg Winterberg – in de kelder staat een huis (2+ Première)
Kaarten: vanaf € 7,50 (excl. Transactiekosten: e-ticket €2,50 post € 4,50)
Genre: JEUGD & FAMILIE

Na Sterrenwachter en Meneertje Meer kunnen we niet wachten op de nieuwe voorstelling van Tg Winterberg, het gezelschap van de Koogse poppenspeelster Marlyn Coetsier. Het belooft weer een fantasievolle, beeldende voorstelling te worden. Dit keer gaat het over een muis die in de kelder van een gigantisch huis woont. Daar leeft ze alleen en helemaal tevreden. Binnen die vier muren beleeft ze 101 bijzondere avonturen. Want met je eigen fantasie hoef je nooit alleen te zijn.Marlyn Coetsier bespeelt de poppen van Pip en Buurpoes in de KRO-NCRV televisieserie Woezel en Pip – allemaal vriendjes, en o.a. kick, grimeuse en Bernie in de Boterhamshow

***

Maandag 15 oktober – 19.30 uur – Forbo Flooringzaal
De Zaanse Geschiedenisquiz – Gemeentearchief
Genre: STADSPROGRAMMERING

Het Gemeentearchief Zaanstad en Vereniging Zaans Erfgoed organiseren dit jaar opnieuw samen de Grote Zaanse Geschiedenis Quiz. U strijdt in teamverband om de Zaanse eer en een aantal mooie prijzen. Ook publiek is van harte welkom om mee te genieten van de quizvragen met foto’s, wetenswaardigheden en Zaanse muziekfragmenten. Wie was de hoppedopjesman? Wat was de eerste bandnaam van De Dijk? In welk jaar was de brand bij Stuurman Cacao? Zomaar wat vragen uit de vorige editie. Laat u verrassen en vul uw kennis aan in 2018!

***

Dinsdag 16 oktober – 20.15 – Albert Heijnzaal
Forever Amy – Amy Winehouse’s original band
Kaarten: vanaf € 13,75 (plus € 3,50 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: MUZIEK

Als je je ogen dicht doet hoor je Amy Winehouse en als je ze opendoet, zie je haar op het podium staan, als stralend middelpunt van haar band. In Forever Amy wordt de jazzdiva zeer natuurgetrouw vertolkt door het Siciliaanse jazz- en soulwonder Alba Plano. Zij wordt begeleid door Amy’s oorspronkelijke bandleden die haar het best kenden en die met deze fantastische show haar muzikale nalatenschap levend willen houden. Geniet van een overweldigende reis door de muziek en de live-optredens van Amy Winehouse.

***

Dinsdag 16 oktober – 20.30 – Forbo Flooringzaal
Rob Scheepers – Kom maar op
Kaarten: vanaf € 12,50 (plus € 3,50 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: CABARET

Het leven van Rob Scheepers nam een wonderlijk scherpe wending toen deze marketeer een nieuwjaarsconference maakte waarmee hij prompt alle zalen beneden de rivieren meermaals uitverkocht. Hij mocht aanschuiven bij DWDD én Jinek, was de Brabantse ster van de onelinershow Padoem Patsss, werd vaste columnist van de Privé en is wekelijks te horen op Radio Veronica. In Kom maar op vertelt Rob op scherpe, herkenbare en hilarische wijze over de verrassende wending die het leven zomaar kan nemen. Daar is hij klaar voor, kom maar op!

***

Woensdag 17 oktober – 20.15 uur Albert Heijnzaal
Donderdag 18 oktober – 20.15 uur Albert Heijnzaal
Vrijdag 19 oktober – 20.15 uur Albert Heijnzaal
Claudia de Breij – NU
Kaarten: vanaf € 19,00 (plus € 3,50 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: CABARET

Heeft u al haar cd’s grijsgedraaid, haar boeken verslonden en genoten van haar knallende Oudejaarsconference? Dan is het de hoogste tijd om de nieuwe voorstelling van Claudia de Breij te bezoeken. Claudia is vrolijk hoor, daar niet van, maar ook een beetje bang. Dat de oorlog komt. En dat je dan moet schuilen. Jaja. Je kunt er over zingen. Je kunt er ook iets aan doen. Maar hoe? Ga je de golven van de geschiedenis te lijf zoals Willem van Oranje of Mahatma Ghandi of toch zoals Piet van de lokale fanfare uit haar jeugd? En wanneer? Dat weet ze wél: NU.

***

Donderdag 18 oktober – 20.30 uur – Forbo Flooringzaal
The Mountaintop – Een ontmoeting met Martin Luther King
Met Dennis Rudge en Joy Wielkens
Kaarten: vanaf € 18,50 (plus € 3,50 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: THEATER & TONEEL

Op de laatste avond van zijn leven trekt Martin Luther King zich terug in een groezelige motelkamer. Daar confronteert een mysterieus kamermeisje hem met zijn successen, tekortkomingen en dromen. Hij heeft net de speech van z’n leven gegeven - kan één stem de wereld veranderen? Dit bekroonde toneelstuk brengt een fantasierijke hervertelling van de laatste avond uit het leven van een icoon en belicht hoe we van gewone mensen heiligen maken, en hoe heiligen gewone mensen blijken.

***

Vrijdag 19 oktober – 20.00 – Forbo Flooringzaal
Timon Krause – Mindgames
Kaarten: vanaf € 12,50 (plus € 3,50 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: SHOW

Timon Krause weet wat je denkt! Hij is dan ook de jongste Nederlands en Europees kampioen mentalisme ooit. Zijn show MINDGAMES is de nieuwe sensatie op het gebied van gedachten lezen en brengt hem over de hele wereld. Gelukkig komt hij ook naar Zaandam om ons versteld te laten staan. MINDGAMES is een extreem verrassende, magische en vermakelijke mix van muziek, magie en mysterie. Van begin tot eind laat Timon je samen met een toetsenist en percussionist op het puntje van je stoel zitten. Je zal het je de rest van je leven blijven herinneren.

***

Zaterdag 20 oktober – 20.15 – Albert Heijnzaal
Rundfunk – Wachstumsschmerzen (reprise)
Kaarten: vanaf € 9,50 (plus € 3,50 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: CABARET

Na de succesvolle televisieserie gaat Rundfunk als duo wederom het theater in. Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde behandelen in een krankzinnige reeks snelle scènes, absurde grappen en slechte dans het volwassen worden, omdat ze daar zelf ook nog lang niet klaar mee zijn.

“Je komt huilend ter wereld, je sterft alleen en daartussenin wordt het allemaal niet veel beter. Opgroeien is een aaneenschakeling van eenzaamheid, onzekerheid, verdriet en het rusteloos verlangen naar meisjes van drie jaar ouder. Of van drie jaar jonger. Of gewoon van drie jaar oud. Het maakt niet uit, je kreeg ze toch niet."

“Barst bijna uit elkaar van de sterke vondsten” (Volkskrant )

***

Zaterdag 20 oktober – 20.30 – Forbo Flooringzaal
Mathilde Santing – Renaissance
Kaarten: vanaf € 19,00 (plus € 3,50 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: MUZIEK

Met haar enorme hang naar muzikale kwaliteit, authenticiteit, onafhankelijkheid en natuurlijk haar prachtige stem is Mathilde Santing al meer dan 35 jaar een van de beste zangeressen van Nederland. Toch wil ze nog een keer helemaal opnieuw beginnen. Na een ‘performance-enhancing’ behanding van Brainspotter-uitvinder David Grand in 2017 voelt Mathilde zich herboren en wil dat van de daken zingen. Haar stem is nog veel mooier geworden en haar creatieve durf nog groter.Santing won drie Edisons en een Gouden HarpIn 2007 ontving Santing de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar oeuvre.

***

Zondag 21 oktober – 15.00 – Albert Heijnzaal
Rupsje Nooitgenoeg première (2+)
Kaarten: vanaf € 7,50 (plus € 3,50 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: JEUGD & FAMILIE

Het beroemde Rupsje Nooitgenoeg en drie andere verhalen van Eric Carle komen op magische wijze tot leven. Kleine en grote bezoekers worden meegenomen in de wereld van de hongerige rups die zich overal doorheen eet, het Blauwe Paard, Vader Zeepaard en het eenzame Vuurvliegje. Rupsje Nooitgenoeg is een magische, ritmische voorstelling waarbij je met een grote glimlach op je gezicht het theater verlaat.

***

Zondag 21 oktober – 15.30 – Forbo Flooringzaal
Bunk Puppets - Slapdash Galaxy
Kaarten: vanaf € 10,- (plus € 3,50 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: SHOW

In Slapdash Galaxy creëert het Australische gezelschap Bunk Puppets voor de ogen van het publiek een meeslepend en geestig schimmenspel. Met bezield karton, ballonen, stokjes, tubes, serpentine, en nog veel meer, brengen zij het verhaal over Sam en Junior tot leven, die in de ruimte op zoek zijn naar hun vader. Op hun reis – met een ruimteschip uiteraard – komen ze allerlei wezens tegen. Je belandt in een bijzonder universum, waar zowel kinderen als volwassenen hun ogen uitkijken.

***

Donderdag 25 oktober – 20.15 – Albert Heijnzaal
Tosca | Puccini – Staatsopera van Tatarstan
Kaarten: vanaf € 18,- (plus € 3,50 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: OPERA

Jaloezie en wraakzucht, een gecompliceerde driehoeksverhouding en de beroemde sprong van de engelenbrug: ‘Tosca’ is een meesterwerk. Op de fantastische muziek van Puccini komen de personages tot leven in een meeslepend drama vol onbegrense lyriek, vurige passie en een vleugje weermoed. Twee uur genieten van drama, topsolisten een koor en prachtige muziek gespeeld door een live-orkest. Zakdoeken paraat! Italiaans gezonden met Nederlandse ondertiteling.

***

Donderdag 25 oktober – 20.30 – Forbo Flooringzaal
Solo Stories Loek Peters – Ma | Hugo Borst (reprise)
Kaarten: vanaf € 17,- (plus € 3,50 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: THEATER & TONEEL

Ma is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. Ze stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait ‘meneer Alzheimer’ de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder? Ma is een liefdevol portret van een moeder in de woorden van haar zoon. Een terugkerend succesvol stuk wat dit keer wordt gespeeld door Loek Peters.“Ma is in al zijn intimiteit een juweel van een voorstelling” (Algemeen Dagblad)“Werkelijk alles klopt in ‘Ma” (Noordhollands Dagblad)

***

Vrijdag 26 oktober – 15.00 – Forbo Flooringzaal
Theater Sonnevack – Ka-Blamm! (4+) – stoeien voor gevorderden
Kaarten: vanaf € 7,50 (Excl. Transactiekosten: e-ticket € 2,50 post € 4,50)
Genre: JEUGD & FAMILIE

Ka-Blamm! Van Theater Sonnevanck is een voorstelling over klappen geven en klappen krijgen, over de moeilijke keuzes tussen je zin krijgen of het gezellig hebben en over de eerste beginselen van het samenwerken. Vechten: hoort het erbij of moeten we leren zónder te kunnen? Stoeien voor gevorderden in een fysieke, humoristische en muzikale voorstelling voor kleuters gespeeld door twee acteurs en twee muzikanten.

***

Vrijdag 26 oktober – 20.15 – Albert Heijnzaal
Zaterdag 27 oktober – 20.15 – Albert Heijnzaal
Zondag 28 oktober – 20.15 – Albert Heijnzaal
All Stars – de musical – Jim Bakkum, Kees Boot, Lucas Hamming e.a.Kaarten: vanaf € 35,- (Plus € 3,50 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: MUSICAL

All Stars gaat het theater in! Het verhaal over vriendschap, volwassen worden, eigenwijze vrouwen en vasthouden aan onbezorgde voetbaluurtjes op zondagmorgen wordt bewerkt tot een nieuwe Nederlandstalige musical. Terwijl de mannen zich voorbereiden op de 500ste wedstrijd wordt hun vriendschap enorm op de proef gesteld. In het zicht van die belangrijke wedstrijd leren ze niet alleen elkaar beter kennen, maar weten ze ook: samen ben je niet alleen. Nu nog die wedstrijd winnen.

***

Zaterdag 27 oktober – 20.30 – Forbo Flooringzaal
Andermans Veren Live – Er mag zovéél niet
Kaarten: vanaf € 17,- (Plus € 3,50 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: CABARET

Roddelen, elkaar het leven zuur maken, vreemdgaan; het mag niet, maar het leverde wel prachtige liedjes op. Andermans Veren Live! komt met dit nieuwe programma weer naar uw theater toe! Er mag zovéel niet is het vierde programma van Andermans Veren Live – met werk van Ivo de Wijs tot Annie M.G. Schmidt, van Cornelis Vreeswijk tot Brigitte Kaandorp en van Maarten van Roozendaal tot Drs. P. Zelfs voor de liefhebber valt er nog genoeg te ontdekken!“Andermans Veren Live! Heeft het begrepen. (…) Het beste uit hun carrière.’’ (Dagblad van het Noorden

***

Zondag 28 oktober – 15.30 – Forbo Flooringzaal
Job Raaijmakers | Stip – Geeft niks (5+)
Kaarten: vanaf € 7,50 (Excl. transactiekosten: e-ticket € 2,50 post € 4,50)
Genre: JEUGD & FAMILIE

In Geeft Niks probeert een broekplasser het droog te houden en zijn omgeving tracht daarbij te helpen. Ze gaan de strijd aan met ongewenste ongelukjes. En hoe meer iedereen zich er mee bemoeit, hoe meer het mis gaat. Uiteindelijk loopt in deze voorstelling alles in de soep, maar die soep blijkt verrassend lekker! Hoe ga je eigenlijk om met tegenslagen? Kun je accepteren dat iets niet perfect is en misschien ook nooit gaat worden? Geeft Niks? Of toch wel?

***

Maandag 29 oktober – 20.15 – Albert Heijnzaal
Racoon – Theatertour
Kaarten: vanaf € 31,50 (plus € 3,50 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: MUZIEK

Centraal tijdens deze tour staat de lange reeks hits van de band, denk aan Love You More, No Mercy, Brick By Brick en hun Nederlandstalige single Oceaan. Centraal tijdens deze tour staat de lange reeks hits van de band, denk aan Love You More, No Mercy, Brick By Brick en hun Nederlandstalige single Oceaan. Ook hoor je songs van hun nieuwste album Look Ahead And See The Distance. Verheug je alvast op een mooie muzikale avond met Bart, Dennis, Paul, Manu en Maarten. Oftewel: Racoon!

***

Dinsdag 30 oktober – 14.00 – Forbo Flooringzaal
A Song Journey 111 – Love & Loss
Kaarten: vanaf € 15,- (plus € 3,50 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: DINSDAGMIDDAGSERIE

Al zeven jaar trekken Edo Donkers, Louis ter Burg, Abel de Lange en Jan Donkers door het land, verhalend over de muziekgeschiedenis van America's Deep South. Ze brengen songs uit het Grote Amerikaanse Songbook, dit keer met het thema Love & Loss. Van Bruce Springsteen tot Tom T. Hall, Dayna Kurtz en Bonnie Raitt: Jan Donkers leest voor, zijn kompanen zorgen voor een muzikale omlijsting die klinkt als een klok en garant staat voor een geweldige middag.

***

Dinsdag 30 oktober – 20.15 – Albert Heijnzaal
Comedytrain – Toomler on Tour
Kaarten: vanaf € 9,50 (plus € 3,50 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: CABARET

Vanuit de eigen roemruchte comedyclub Toomler in Amsterdam trekken de comedians van Comedytrain ook dit jaar weer door het land. Velen, zoals Theo Maassen, Tim Fransen, Najib Amhali, Ronald Goedemondt, Roué Verveer, Daniël Arends en Patrick Laureij vonden via Toomler en Comedytrain de weg naar een succesvolle solocarrière

***

Woensdag 31 oktober – 20.30 – Forbo Flooringzaal
René van Meurs – ik beloof niks
Kaarten: vanaf € 13,50 (plus € 3,50 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: CABARET

De afgelopen tijd heeft René van Meurs weer van alles meegemaakt waar hij jullie heel graag over komt vertellen. Dingen die hij echt moet delen en dingen die jullie echt moeten horen. Het zou zomaar een avond vol mooie verhalen, rake grappen en een flink tempo kunnen worden, maar hij belooft niks. Oh, en misschien dat hij vanavond ook weer een stevig potje zal improviseren. Althans, dat zou kunnen. Dat ligt namelijk ook een beetje aan jullie. Je maakt zo’n avond tenslotte samen, nietwaar?

***