AMSTERDAM - De vrijwillige bijdragen van de deelnemers aan de jaarlijkse Amsterdam City Walk gaan dit jaar naar Stichting de Oude Kerk. Organisator Le Champion selecteert ieder jaar een goed doel waar de donaties naartoe gaan, dit jaar is er gekozen voor een museum uit de top 10 van Amsterdamse musea en tevens oudste gebouw van de stad: de Oude Kerk.

Stichting de Oude Kerk is voor programmering en onderhoud afhankelijk van entree-inkomsten en giften. Het bedrag dat opgehaald wordt met de Amsterdam City Walk zal bijdragen aan het in ere herstellen van een aantal stijlkamers. De collectie van de Oude Kerk wordt toegankelijker gemaakt voor het publiek en -tot nu toe voor het publiek verborgen- kerkruimtes worden opengesteld.

Vorig jaar ging er € 2.782,- naar kinderzorghuis het Lindenhofje, het bedrag dat opgehaald werd bij 10.000 deelnemers. Dit jaar zullen er naar schatting 12.000 wandelaars meedoen aan de wandeltocht door Amsterdam. Deelnemers kunnen bij hun inschrijving aangeven hoeveel ze willen bijdragen.
De Amsterdam City Walk is op zaterdag 14 oktober. Net als bij de Amsterdam Marathon de dag ervoor is start en finish bij het Olympisch Stadion. Afhankelijk van de afstand (12-18-21-27-33 km) worden de wandelaars langs historische en culturele hotspots geleid, of juist vooral door parken en al het groen binnen en buiten de stad. Le Champion zet met de Amsterdam City Walk een evenement neer dat niet alleen sportief is maar ook cultureel, en vooral een gezellig dagje uit.De inschrijving is geopend

Inschrijven kan op www.amsterdamcitywalk.nl, tot de deelnemerslimiet is bereikt. Er is géén na-inschrijving. Het inschrijfgeld bedraagt, afhankelijk van de afstand, tussen de € 11,- en € 15,-. Deelnemers kunnen zelf kiezen of en hoeveel ze willen bijdragen aan het goede doel.