WORMERVEER - ZVH verkoopt haar appartementengebouw Zaanweg 53-54 in Wormerveer. Het gaat om een woonblok van in totaal 20 sociale huur appartementen met een historisch karakter met deels uitzicht op de Zaan en op een uitstekende locatie binnen de stadsregio, drie minuten lopen van station. De appartementen worden overgenomen door WormerWonen. Hiermee blijven de woningen ook in de toekomst behouden binnen de sociale huursector. De bewoners van het complex hebben inmiddels persoonlijk bericht gekregen over deze overname.

De bewoners zullen feitelijk niet veel van de overdracht merken: de huurovereenkomst wordt voortgezet. Daarnaast is WormerWonen, net als ZVH, een sociale huisvester, met grote aandacht voor de kwaliteit van de dienstverlening en betaalbaarheid. Hierdoor heeft de verkoop van de appartementen geen grote gevolgen voor de bewoners. Om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen zal een van de huismeesters van WormerWonen het complex onder zijn hoede nemen.

De voorgenomen overdracht vindt plaats op 1 september 2020. Voor die tijd ontvangen huurders alle benodigde praktische informatie die hoort bij huren van WormerWonen.

WormerWonen is verheugd een complex aan haar bezit te kunnen toevoegen dat bijzonder geschikt is voor jongeren en andere starters omdat deze doelgroep te maken heeft met lange wachttijden op de woningmarkt