ZAANDAM - De afgelopen twee weken heeft Babino zich ingezet voor de vluchtelingen uit Oekraïne die opgevangen worden in de Zaanstreek. Met behulp van een inzamelingsactie zijn er spullen opgehaald om welkomstpakketjes te maken voor de kinderen die gevlucht zijn.

Er werden massaal spullen gedoneerd door ouders, verzorgers en medewerkers van Babino. De kinderen van Babino hebben tekeningen gemaakt met een welkomstbericht, die in de tassen van de kinderen werden meegegeven. Het bericht verspreidde zich ook buiten onze organisatie en al snel kwamen er mensen bij ons langs om spullen te brengen.

Samen met vrijwilligers zijn alle spullen uitgezocht en zijn er tasjes voor kinderen gemaakt. Ieder kind krijgt een leuk pakketje met speelgoed, een knuffel en verzorgingsproducten.
Naast deze tassen hebben we ook kleding, groter speelgoed, kinderwagens en bedjes opgehaald.

De spullen zijn met 2 vrachtwagens door Mulder Verhuizing naar het Hemterrein gebracht, waar de mensen van het Leger des Heils ons ontvingen. Met elkaar hebben wij de twee vrachtwagens uitgeladen. Het Leger des Heils was erg blij met alle producten die waren ingezameld. Als de vluchtelingen aankomen kunnen zij mooie spullen uitzoeken die ze thuis hebben moeten achterlaten.

Wij willen iedereen die zich de afgelopen twee weken heeft ingezet voor de inzamelactie ontzettend bedanken!