ZAANDAM - Al 110 jaar een begrip in de Zaanstreek en ver daar buiten, maar maandag kregen de medewerkers van Banketbakkerij Landsaat te horen dat de deuren per heden gesloten zijn 'wegens omstandigheden'. Volgens welingelichte bronnen zou het om een faillissement gaan, maar dat is nog niet officieel bevestigd.

Terwijl er een paar weken geleden nog een nieuwe website werd gelanceerd zijn de drie winkels in Zaandam en Wormerveer sinds een paar dagen gesloten. Op de deuren van de filialen staat de tekst "wegens omstandigheden gesloten". Ook de telefoons worden niet opgenomen en zowel op de website als op de social media-pagina's van het bedrijf is het opvallend stil. Wel was bekend dat de winkel aan de Zuiddijk enige tijd dicht zou blijven wegens werkzaamheden, maar nu zijn dus ook de twee andere panden gesloten.

Bakkerij Landsaat is een van de oudste bedrijven in de Zaanstreek en stond wijd bekend om zijn overheerlijke gebak. Het bedrijf dat 110 jaar bestaat is exact een jaar geleden overgenomen door Michael de Vries die vooralsnog ook niet beschikbaar is voor commentaar.