ZAANDAM - Op vrijdag 17 mei 2019 gaan basisschoolleerlingen van CBS Tamarinde samen met Urban Street Forest de wijk Poelenburg in Zaandam vergroenen. Er worden flats vergroend met boompjes.

De kleine bomen worden door de leerlingen van groep 8 in bakken geplant en zullen een plekje krijgen op de balkons van de bewoners van de wijk. Een groene omgeving geeft de wijk kleur, dempt stadsgeluiden en zorgt voor een gezondere omgevingslucht. De plantactie vindt plaats vanaf 10 uur op de hoek van de Lobeliusstraat en Abraham Kloosstraat.

Over Urban Street Forest
Stichting Urban Street Forest zet zich in voor een groene(re) stad en planeet. In samenwerking met buurtbewoners, winkeliers en lokale organisaties schenkt Urban Street Forest boompjes aan de bewoners van een grauwe flat. Voor elke boom hier planten we ook een boom in een ontwikkelingsland om verwoestijning tegen te gaan en de grond weer vruchtbaar te maken. Dit doen wij in samenwerking met lokale organisaties en boeren. Afgelopen jaren werden er in Amsterdam-West, Rotterdam, Arnhem, Berlijn en Barcelona verticale bossen geplant.