ZAANDAM - Van donderdag 25 februari tot en met woensdag 17 maart organiseert het Zaantheater een benefietveiling. Tijdens de veiling worden ingelijste fotocollages aangeboden, die een kijkje geven in de kleedkamers van bekende Nederlandse artiesten waaronder Golden Earring, Freek de Jonge en Brigitte Kaandorp. De veiling heeft als doel geld in te zamelen voor het jeugd-talentontwikkelingsproject ‘Zaanstormend’, waarbinnen jongeren een plek krijgen om hun talent te ontwikkelen en dat talent te tonen aan iedereen in de Zaanstreek.

In samenwerking met kunstencentrum FluXus organiseert het Zaantheater al jaren ‘Zaanstormend’. Dankzij dit, inmiddels welbekende, evenement krijgen jongeren een prachtige kans om op een groot podium te staan van een theater. Om de toekomstige cabaretiers, dansers en acteurs van de Zaanstreek deze kans te kunnen blijven bieden, organiseert het Zaantheater een benefietveiling. Tijdens de veiling worden ingelijste fotocollages aangeboden, die een kijkje geven achter de schermen van het Zaantheater. Tien jaar lang fotografeerde Annemarieke Koelewijn de kleedkamers van artiesten terwijl zij op het podium van het Zaantheater stonden. Neutrale, nietszeggende ruimtes, die pas op het moment dat de artiest er binnenstapt een eigen unieke sfeer krijgen en na vertrek weer even anoniem zijn als een paar uur daarvoor. Het zijn intieme foto’s van tijdelijke huiskamers. Fotografe Annemarieke Koelewijn legde alles vast op de gevoelige plaat, van het parfum van Tineke Schouten tot de grote witte onderbroek van Hans Teeuwen. De foto’s zijn later ingelijst en hebben jaren backstage aan de muren van het Zaantheater gehangen.

De fotocollages worden nu geveild tijdens een benefietveiling die start op donderdag 25 februari. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan het talentontwikkelingsproject ‘Zaanstormend’. De jongeren uit Zaandam en omstreken krijgen dankzij dit project de kans om te schitteren op het podium van het Zaantheater. Bemachtig één van deze unieke inkijkjes achter de schermen van uw favoriete artiest. Er zijn in totaal 50 collages met foto’s van diverse artiestenkleedkamers, van Karin Bloemen tot Golden Earring, Jochem Myjer tot Liesbeth List. U kunt tot en met woensdag 17 maart bieden op de collages via: https://www.marktplaats.nl/u/zaantheater/42813370/#view:gallery-view

Meer informatie vindt u op onze website en socials:
https://zaantheater.nl/
https://www.instagram.com/zaantheater/
https://www.facebook.com/zaantheater