WORMERVEER - Alle 198 woningen in de Zeeheldenbuurt in Wormerveer zijn na ruim twee jaar allemaal opgeleverd. Afgelopen week staken de bewoners hun handen uit de mouwen om hun wijk wat groener te maken. Samen met Boooming, een partij die iedereen de kans geeft om een bijdrage te leveren aan de natuur, hebben de bewoners zelf een boom in de voortuin van hun nieuwe woning geplant. Hiermee realiseren we samen een mooie, groene wijk. De bomen zijn aangeboden door de gemeente Zaanstad en Parteon. In totaal zijn er ongeveer 70 bomen geplant in de wijk. Het waren geslaagde dagen!

Namens de gemeente Zaanstad was wethouder Harrie van der Laan op zaterdag 25 maart aanwezig om ook een boom te planten: “Dit is een mooie manier om de wijk duurzamer en groener te maken. Bomen helpen tegen hittestress en bewoners geven aan dat zij het prettig vinden dat er meer groen is in de wijk.”

Namens Parteon is Mara van Sluis aanwezig: “De bewoners van de Zeeheldenbuurt hebben een intensieve periode achter de rug. Er waren bouwwerkzaamheden en bewoners verhuisden naar tijdelijke woningen. Ook zijn er zo’n 100 nieuwe bewoners in de wijk komen wonen. Met dit initiatief luiden we een nieuwe fase in waarbij bewoners elkaar ontmoeten en de wijk samen nog mooier en groener maken.’’

Terugkerende en nieuwe bewoners komen samen

In de afgelopen twee jaar zijn veel oude bewoners weer terugverhuisd naar hun herstelde woning. Maar er zijn ook veel nieuwe bewoners bijgekomen in de wijk. Naast dat het planten van de bomen een mooi vergroeningsinitiatief is, krijgen bewoners ook de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen.

Wijkfeest wordt door de feestcommissie georganiseerd

De planning voor een wijkfeest op 22 april is in volle gang. De kersverse feestcommissie houdt zich hiermee bezig. Dat wordt een ander mooi moment waarop de buurt elkaar beter leert kennen. De wijkcommissie zegt hierover: “Samen weer een verbinding maken, door elkaar te ontmoeten op het buurtfeest. Onder het genot van een natje & een droogje, muziek en een loterij met prijzen van lokale ondernemers. Maar vooral mét elkaar. Samenkomen en samen zijn.”