KROMMENIE - Zaterdag 9 april 2022 vond de eerste kijk- en meetmarkt voor nieuwe bewoners en terugkeerders van het Blok in Krommenie plaats. Omdat Parteon begrijpt hoe belangrijk het is om van je huis een thuis te maken, konden aanstaande bewoners woningen bekijken en opmeten. Ze kregen tips en informatie over de woning en deden inspiratie op. De bewoners kunnen nu aan de slag met de inrichting van hun woning en zo van hun huis een thuis maken. De bewoners reageerden enthousiast op de kijk- en meetmarkt.

Advies bij de inrichting

De organisaties BEKU en Berg en Berg gaven in één van de opengestelde woningen advies aan de toekomstige bewoners bij de keuze voor een vloer of raambekleding. Zo kunnen bewoners al tijdig vloeren en bijvoorbeeld gordijnen bestellen en dit snel na oplevering laten plaatsen.

Informatie over energiezuinig wonen

Via een app kunnen bewoners hun energieverbruik in de energiezuinige woningen monitoren. Watch-e was aanwezig om een presentatie te geven over hoe dit precies werkt. Deze organisatie ondersteunt Parteon bij de monitoring van het energieverbruik in de woningen.

Planning bouw

In mei ontvangen de nieuwe bewoners van de 34 woningen in fase 1 de sleutels. De bouw van de tweede fase, bestaande uit 54 woningen, is al gestart. De verwachting is dat eind deze maand de eerste contouren (fundering, dekvloer en de eerste muren) van deze woningen zichtbaar zijn.