WORMER - De Dorpsstraat van Wormer is zo smal dat veel bewoners hun auto half op de stoep parkeren zodat ander verkeer makkelijker door de straat kan rijden. De BOA van het dorp staat dit echter niet meer toe en laat weten nu te gaan handhaven.

Het lijkt erop dat iedereen met een auto in de Dorpsstraat deze half op de stoep parkeert uit angst voor schade van voorbijrijdend verkeer. Dat daar nu een fikse boete op komt te staan, vinden sommige omwonenden onterecht. "Zelfs als we met twee wielen op de stoep parkeren, hebben we nog regelmatig schade aan onze auto", zegt een bewoner van de Dorpsstraat tegen NH Nieuws.

Volgens anderen is het bovendien gevaarlijk voor fietsers, omdat bestuurders weinig ruimte hebben om elkaar te passeren als de auto's niet deels op de stoep staan. "Wanneer er ook nog een fietser langs moet, dan wordt het allemaal wel heel krap. Dat is gewoon link."

Kinderwagen
Daarom is het in de loop der jaren ingesleten dat iedereen een beetje ruimte maakt. Maar sommige bestuurders maken het wel heel bont. "Ze beginnen steeds meer hun halve auto op de stoep te zetten in plaats van twee wielen", vertelt een omwonende. Zij kan soms moeilijk met haar kinderwagen over de stoep, vanwege gebrek aan ruimte.

Voor een oudere vrouw met een rollator is het ook niet bepaald handig. "Soms moet ik de weg oversteken, omdat ik er niet meer langs kan."

Enkele bestuurders laten zich echter niet afschrikken door de boete. "Als ze gaan bekeuren ga ik het waarschinlijk aanvechten." Voorlopig blijven de meeste bewoners van de straat hun auto half op de stoep parkeren.