ZAANDAM - In het kader van de Boekenweek presenteren uitgeverij Ezo Wolf, Arthur van Amerongen en Rob Muntz het allereerste Boeckenbal in de Bullekerk. Het thema van de avond is Rebellen & Dwarsdenkers. Het Boeckenbal duurt woensdag 11 maart van 19.00 tot 22.00 uur. De toegang tot deze literaire avond is gratis.

BOECKENBAL
Het wordt een avond vol literatuur, interviews, gesprekken, muziek en meer. Met o.a. Maarten Spanjer, Rob Hoogland, Arthur van Amerongen, Jeroen Vullings, Martin Bosma, Eva Hoeke, Serge van Duijnhoven, Gabriel Kousbroek, Ebru Umar, Stella Bergsma, Arjen van Veelen, Jurriaan Maessen, Rob Vos, Joris van Os, Tom Kellerhuis, Zihni Özdil, Nick Muller, Aylin Bilic, Fidan Ekiz en Mandy Slim.

DWARSDENKER DES VADERLANDS
Verder was het een Wie zou er tot Dwarsdenker des Vaderlands worden gekroond? Het werd een spannende race tussen Arie Boomsma en Arthur van Amerongen. Uiteindelijk ging de titel naar de knuffelcolumnist van de Volkskrant en HP/De Tijd. Van Amerongen's vileinste polemieken zijn verzameld in zijn nieuwe vuistdikke bloemlezing Dwarsdenker des Vaderlands, die tijdens het Boeckenbal in de Bullekerk feestelijk wordt gepresenteerd.
Boeckenbal in de Bullekerk, woensdag 11 maart 2020 van 19.00 tot 22.00 uur in de Bullekerk (Westzijde 75, Zaandam). Toegang is gratis, aanmelden via boeckenbal@yahoo.com