ZAANDAM - Zondagmiddag omstreeks 15.00 uur heeft er een protest plaatsgevonden bij het distributiecentrum van Albert Heijn en de Aldi in Zaandam. Boeren blokkeren met tractoren de ingang. De weg is door de politie afgesloten.


Ad Baltus, woordvoerder van Boeren in Actie is ook van de partij, en vindt dat Albert Heijn een discutabele rol speelt in de productieketen. "Er worden steeds meer eisen aan onze producten gesteld, maar wij, de producenten, krijgen daar geen beloning voor", zo verklaart hij tegenover NH Nieuws.

Albert Heijn vraagt volgens de boeren geen eerlijke prijs voor hun producten. "Wij moeten natuurlijk onze melk gewoon kwijt, na drie dagen zitten we namelijk met een volle tank. Als Albert Heijn dan zegt dat je collega een paar cent minder vraagt, dan ga je daar toch in mee. Eigenlijk kunnen we niet anders."

Baltus vindt dat Albert Heijn een maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft en die ook moet nemen. "Consumenten willen goede en gezonde producten. Maar daar moet Albert Heijn dan ook voor betalen. We snappen dat het bedrijf moet verdienen, maar voor ons worden de marges steeds kleiner."