KOOG AAN DE ZAAN - Scouting Koog-Zaandijk is in de ochtend van 24 augustus door een grote brand in hun externe opslag een groot deel van de sport-, spel- en opleidingsmateriaal kwijt geraakt. Ook zijn de transportmiddelen hierbij verloren gegaan. De oorzaak van de brand is nog niet bekend

Scouting Koog-Zaandijk is een plek waar iedereen van 7 tot 77+ jaar hun tijd doorbrengen en spelenderwijs zichzelf en andere beter leren kennen. Door middel van verschillende scoutingtechnieken leren de kinderen om voor zichzelf en anderen te zorgen en creatieve oplossingen te bedenken voor situaties waar ze dagelijks in terecht kunnen komen. Naast land technieken leren de leden bij de onze groep ook nautische technieken van zeilen en varen op open water. 's Winters onderhouden de leden het varende materieel . De jongere leden leren alle kneepjes van het onderhoud van de oudere leden. Door het hele jaar heen wordt veel aandacht gegeven aan halen van de zeildiploma's en veiligheid op en rond het water.

Menna Geel-van de Ree (25); “ ik geef leiding aan de scouts, de jeugdgroep 11 tot en met 16 jaar, ieder jaar gaan we op zomerkamp, winterkamp, hebben we drie tot zes weekeind kampen en nog verschillende dagactiviteiten. Met een groep van 15-20 kinderen gaat er altijd veel materiaal mee, hiervoor hadden we ons belangrijkste transportmiddel, een tandemasser speciaal voor het transport van 1500kg aan zomerkamp materialen. De aanhangers werden bijna wekelijks gebruikt om spullen te vervoeren. Ik ben bang dat ons aankomende weekendkamp niet door kan gaan, ik weet niet hoe ik alle spullen mee kan krijgen in mijn auto”.

De eerste plannen voor de herbouw van een nieuwe opslagruimte zijn al in volle gang. Uiteraard is iedere hulp welkom. Mocht u ideeën hebben die hen kunnen helpen, laat het hen weten via 06-24460872 ​of hulp@scoutingkoogzaandijk.nl​. Uiteraard kunt u ook steunen via NL19RABO0157418006 t.n.v. Scouting Koog-Zaandijk o.v.v. donatie brand. Ook kunt u steunen via de Rabobank Clubactie.