ZAANSTAD - Burgemeester Jan Hamming opent zaterdag 24 november het Pop-Up Sinterklaasmuseum in Westzaan. Hij neemt dan ook een nieuwe aanwinst voor het museum mee.

Het Sinterklaasmuseum van Markjan en Dewi Fraij is ‘het enige Sinterklaasmuseum dat vijf dagen per jaar gratis open is’. Dit jaar is het de elfde keer dat het museum zijn deuren opent. Thema van dit jaar, hoe kan het ook anders, is de landelijke intocht van Sinterklaas door de jaren heen.

Na de opening van het Sinterklaasmuseum gaat burgemeester Hamming naar het Sinterklaasfeest in Zaandam-Zuid, waar hij de Sint ontvangt op de kade van de Notenlaan. Later die middag ontmoet hij de Sint nog een keer, bij de intocht in Wormerveer. En op zondag treft hij de goedheiligman in West-Knollendam.

De burgemeester bezoekt dit jaar alle lokale intochten van Sinterklaas. ‘Het was geweldig om te zien hoe betrokken de Zaanse Sintcomités waren bij de organisatie van de landelijke intocht in Zaandijk en op de Zaanse Schans. Maar de kracht van Zaanstad is natuurlijk ook die verscheidenheid aan lokale intochten, met elk hun eigen sfeer en karakter. Daarom heb ik ze beloofd dit jaar overal te komen kijken.’

Na de landelijke intocht van Sinterklaas afgelopen weekend ging de burgmeester al langs bij de intochten in Krommenie, Westzaan, Assendelft en de lichtjesintocht in Saendelft. ‘Het is elke keer weer leuk om Sinterklaas te ontmoeten en fantastisch om te zien hoe blij de kinderen zijn met zijn komst.’

Wat: Opening Sinterklaasmuseum Westzaan
Waar: Zuideinde 281, Westzaan
Wanneer: Zaterdag 24 november, 11.00 uur