ASSENDELFT - Buurtbusvereniging Zaanstreek Zuid uit Assendelft is, ter uitbreiding van het huidige team, op zoek naar chauffeurs. De vereniging vindt het belangrijk om openbaarvervoer te blijven bieden voor de buurtschappen Assendelft, Nauerna Westzaan en de Havenbuurt naar station Zaandam. Daar waar de grote stadsbussen niet kunnen komen, rijdt de buurtbus lijn 456.

In het pré Coronajaar 2019 vervoerde de buurtbus ruim 39.500 passagiers. Voor dit jaar verwachten wij eenzelfde aantal reizigers te kunnen verwelkomen in onze buurtbussen.

Momenteel wordt gereden met twee 8 persoons Mercedes busjes, welke beschikbaar zijn gesteld door Connexxion. De concessie voor het openbaar vervoer in Zaanstad, zal vanaf eind 2023 worden overgenomen door busbedrijf EBS. De dienstregeling van de buurtbussen zal dan onder de naam van EBS worden voortgezet.

Om de continuïteit van de lijndienst te kunnen blijven waarborgen, is er regelmatig plaats voor nieuwe chauffeurs.

Het is vrijwilligerswerk, maar niet vrijblijvend. Een busdienst duurt 3 uurtjes. Wij vragen aan onze chauffeurs, of zij één of twee diensten per week beschikbaar kunnen zijn. Een geldig B rijbewijs is voldoende. De Mercedes 8 persoonsbusjes rijden 6 dagen in de week van ca. 07.00 uur tot 19.00 uur. De vereniging bestaat uit ongeveer 50 chauffeurs. Op zon- en feestdagen rijdt de buurtbus niet. De chauffeurs kunnen per maand opgeven wat hun voorkeursdag of -tijdstip is. Onze planner houdt daar dan rekening mee. Uiteraard word je door ervaren chauffeurs geïntroduceerd en opgeleid.

Interesse: kijk voor meer informatie op www.buurtbuszaanstreekzuid.nl of neem geheel vrijblijvend contact op met Fons Arens op tel. nr: 06-10680796 of mail naar fonsarens@gmail.com