ZAANSTAD - "Zeker zes camera's zijn er nodig om het station van Krommenie-Assendelft veiliger te krijgen." Dat zegt kioskhouder Martin Kreekel. Als enige is hij een groot deel van de dag aanwezig op het station. Vandaag heeft hij een petitie voor cameratoezicht aangeboden aan burgemeester Hamming. Zeshonderd steunverklaringen verzamelde Martin de afgelopen maanden.

Mishandeling, diefstal van fietsen en vandalisme. Het vindt regelmatig plaats op station Krommenie-Assendelft. Omdat er nooit beelden zijn, heeft aangifte doen weinig zin. "Een meisje reed blijkbaar op de fiets te dicht langs iemand en die heeft haar vervolgens een paar beuken verkocht. Dat meisje kwam hier overstuur binnen en we hebben de politie laten komen. Die zeiden dat ze er niet veel kunnen doen, omdat ze geen beeldmateriaal hadden", vertelt de kioskhouder.

Daarom startte Kreekel een petitie, die hij vandaag heeft aangeboden aan burgemeester Hamming. "Ik wil geen camerabewaking, maar cameratoezicht. Op het moment dat je nodig hebt er gebruik van kunt maken", licht Kreekel toe.

Een klant van Kreekel vindt de camera's een uitstekend idee: "Je hebt overal camera's: in winkels, op scholen. Waarom dan niet op dit station?", vraagt de klant van Kreekel zich hardop af.