ZAANDAM - Woensdag 30 mei kreeg OBS De Lindenboom uit Koog aan de Zaan de Publieksprijs bij de verkiezing Cultuurschool Noord-Holland 2018. De Jozefschool in Aalsmeer werd uitgeroepen tot Cultuurschool 2018 en de andere genomineerde, brede school De Omnibus in Amstelveen kreeg een eervolle vermelding. Organisator Plein C: “Wij zijn wij trots op alle genomineerde scholen, die cultuur niet als extraatje zien maar het als volwaardig onderdeel van hun onderwijs aanbieden aan hun leerlingen!”

OBS De Lindenboom in Koog aan de Zaan profileert zich als muziekschool. Elke week krijgen alle groepen een half uur koorles en groep 5 en 6 instrumentale lessen. Na school is er een schoolorkest waar kinderen verder kunnen spelen op eens instrument waar ze goed in zijn. De Lindenboom laten hun leerlingen alle facetten van cultuureducatie proeven en uitproberen, zodat ze na groep 8 naar eigen interesse verder kunnen ontwikkelen. Dit doet de school door jaarlijks één discipline centraal te stellen en van hieruit het cultuurmenu, de bredeschool, het landenfestival, de ateliers en losse lessen in de klassen in te vullen. Hiervoor werkt de school onder andere samen met FluXus, centrum voor de kunsten in Zaanstad. Bijzonder is de manier waarop het team betrokken is bij het werken volgens het creatief proces. Komend schooljaar wordt hier in samenwerking met het SLO verder invulling aan gegeven.

Bekendmaking van de winnaar vond plaats op 30 mei jl. in Castricum tijden de jaarlijkse Netwerkdag voor cultuur coördinatoren in het basisonderwijs in Noord-Holland. De prijs werd uitgereikt door gedeputeerde Jack van der Hoek. De verkiezing Cultuurschool Noord-Holland 2018 maakt onderdeel uit van het programma Cultuureducatie met Kwaliteit in Noord-Holland, georganiseerd door Plein C en wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en de provincie Noord-Holland.