ZAANSTREEK - Tijdens het Dam tot Dam Weekend, 22 en 23 september aanstaande, krijgen tienduizenden deelnemers en supporters een voorproefje op de Zaanstreek. Met een Zaansmaken campagne nodigt Marketing Zaanstreek ze uit om tijdens cacaomaand oktober nog eens terug te komen om letterlijk en figuurlijk meer te komen proeven van de Zaanstreek.

De campagne Zaansmaken vertelt het verhaal van de smaken van de Zaanstreek, ooit de provisiekast van Nederland, maar is ook een ode aan het ‘maken’ waar de Zaanstreek bekend om staat. Op Zaansmaken.nl staan de leukste activiteiten van Zaanse ondernemers, die een bezoek aan de Zaanstreek extra smakelijk maken. Vaak met cacao of chocolade in de hoofdrol en met speciale aandacht voor familie-activiteiten in de herfstvakantie.

Bijzondere gebeurtenissen
Tussen die Zaansmaken-activiteiten zitten ook heel bijzondere. Oliemolen De Bonte Hen op de Zaanse Schans bijvoorbeeld, verandert voor even in Chocolademolen en op 28 oktober kun je tijdens een rondje molen zien hoe van cacaobonen cacaoboter wordt geslagen. Daarnaast kun je onder andere speciaal voor Zaansmaken georganiseerde workshops volgen en aanmonsteren voor een Chocolate River Tour, die je letterlijk en figuurlijk van de Zaanse cacaohistorie laat proeven.

Zaansmaken voor Zaankanters
Ook de inwoners van de Zaanstreek zelf zijn van harte uitgenodigd voor de Zaansmaken-activiteiten. Marketing Zaanstreek hoopt dat ze een smakelijke aanleiding zijn om de eigen streek verder te ontdekken of misschien wel te herontdekken. Op Zaansmaken.nl vind je onder andere activiteiten van CacaoLab Zaans Gedaan, Windmill Cruises, Zaans Museum, Smells like Chocolate, De Zaansche Molen, Hoop op d’Swarte Walvis, Brouwerij Hoop en Lab-44, Hemlab, Dutch Tourism en chocoladefabriek De Euforij.

Smakelijk weekend winnen
Zondag, tijdens de Dam tot Damloop, kunnen deelnemers en toeschouwers letterlijk proeven van enkele Zaanse smaken. De startnummers van de renners en de wincodes op de verpakking van de choco-dropballen die worden uitgedeeld, geven daarnaast kans op een van de weekenden Smakelijk Zaandam. Dit weekend voor twee personen bestaat uit een diner bij Burger Cartel en een overnachting inclusief ontbijt bij Inntel Amsterdam-Zaandam. Ook zijn er snoeppakketten met drop van Meenk te winnen.

Zaterdag, tijdens het Dam tot Dam Wandeltocht en de Night Run, staat Marketing Zaanstreek in het Dam tot Dam Park. Deelnemers kunnen een foto laten maken en krijgen naast een foto, informatie over de Zaansmaken-activiteiten mee.