ZAANDAM - Het Diamond Heart is een ontwerp van kunstenaar en ontwerper Ralph Dost. Productontwerper Jory Swart uit Zaandam maakt al jaren lampen en meubels en heeft zeer veel ervaring met het gebruik van industriële hennep in zijn producten.

Samen hebben zij het Diamond Heart Light ontwikkeld. Volledig handgemaakt met liefde. Het frame bestaat uit zeer dun gezaagde eikenhouten latjes, welke vervolgens verlijmd zijn. Jory heeft op basis van vezelhennep en een biobased bindmiddel een materiaal ontwikkeld voor een perfecte uitstraling in combinatie met verlichting.

Het Diamond Heart Light kan zowel geplaatst worden aan een wand, als op een voetstuk.

De afmeting van het sculptuur is ca. 81 x 78 cm. Indien geplaatst op een sokkel, is de hoogte ca. 150cm. Ralph & Jory maken een sokkel op maat naar wens van de klant. Met een dimmer zorg je voor de ultieme sfeer voor ieder moment. Zowel overdag als in de avond. Een hartverwarmend element in iedere ruimte! Momenteel werken Jory en Ralph nog aan andere verrassende varianten van het Diamond Heart Light.

Met het materiaal van hennep heeft Jory een prachtige lijn aan lampen en andere design producten ontwikkeld.

Het Diamond Heart Light is een van de sculpturen in de Diamond Heart serie van Ralph Dost. Het Diamond Heart Light sculptuur / lamp wordt op bestelling handgemaakt en is zodoende een zeer uniek object.