ZAANDAM - Project Edu-PC voert al haar activiteiten vanaf april 2024 uit onder de paraplu van ICT vanaf Morgen Zaandam. “Vanaf nu kunnen we zo veel meer impact maken in Zaanstad en omgeving”, vertelt initiatiefnemer van Project Edu-PC, Edwin Hortensius.

“Anno 2024 zijn digitale hulpmiddelen en -vaardigheden onmisbaar bij de ontwikkeling van kinderen. En met de laptops van Edu-PC, voorzien van Chrome OS Flex-omgeving van Google kunnen de kinderen tekstverwerken, veilig browsen en zijn diverse tools direct beschikbaar.”

Laptop voor minder bedeelde gezinnen

Project Edu-PC is een sociaal initiatief wat tot doel heeft kinderen (4-12 jaar) gelijke kansen te geven. Eén op de vijf kinderen heeft geen computer thuis, waardoor ze oefeningen en werkstukken maken op een telefoon van een ouder. Gezinnen die zelf geen computer kunnen betalen en buiten de regelingen vallen schenkt Edu-PC een circulaire Chromebook. De distributie van laptops loopt via contactpersonen in het primair onderwijs. Meerdere scholen van Agora, Sioz en Zaan Primair hebben al aanvragen gedaan en daarmee tientallen kinderen geholpen. Edwin merkte vanaf de start in 2021 dat de vraag enorm bleek en zocht een organisatie met een sociaal hart om nog meer kinderen blij te kunnen maken met een laptop. En dat is nu gelukt in Zaandam!

ICT vanaf Morgen Zaandam

ICT vanaf Morgen is een volwaardig ICT-bedrijf en leer-werkbedrijf met vestigingen in Zaandam en Alkmaar. Zij bieden jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een veilige werkomgeving. Jongeren kunnen bij deze social enterprise werken, werkritme opbouwen en zich verder ontwikkelen. Zo worden ze begeleid richting de arbeidsmarkt of naar een vervolgopleiding.

Refurbishen

Eén van de diensten die ICT vanaf Morgen levert is refurbishen, dit doen zij o.a. vanaf hun locatie aan de A.F. de Savornin Lohmanstraat. Deze laptops wordt vervolgens projectmatig verkocht aan gemeenten en onderwijsinstellingen. Daarnaast worden veel laptops gedoneerd aan basisschoolkinderen via Project Edu-PC.

Geïnteresseerd?

De aanvraag en verstrekking van de laptops wordt gedaan door de ib-ers, leerkrachten en brugfunctionarissen op basisscholen.

Heb je interesse in de duurzame ICT-diensten van ICT vanaf Morgen? Of wil je een laptop aanvragen namens een basisschool? Op www.projectedu vind je alle informatie. Zaanse bedrijven die hun afgeschreven hardware een mooie bestemming willen geven worden van harte uitgenodigd voor een rondleiding in het nieuwe onderkomen van Project Edu-PC. “Alle data wordt natuurlijk eerst netjes (ISO9001 gecertificeerd) vernietigd van de harde schijf”, merkt Edwin nog op.