ZAANDAM - Een dag vol plezier, gratis superleuke activiteiten en boordevol leespret! Ook dit jaar is het leukste kinderfestival van de Zaanstreek weer neergestreken op de altijd groene stadsboerderij Het Darwinpark in Zaandam. Kom luisteren naar de mooiste verhalen bij de stand van De Bieb, schieten met mega-katapulten en meedoen met allerlei superleuke, gratis doe-dingen!

Doen staat zoals altijd voorop bij dit jaarlijkse kinderfestijn. Simpel gezegd omdat het kennismaken met nieuwe activiteiten óók woordenschat verhogend werkt. Naast alle pret wordt de belevingswereld van kinderen opgerekt tot ver buiten het bekende beeldscherm.

Thema: Bij Mij Thuis

Dit jaar is het thema 'Bij mij thuis'. Het is altijd leuk (maar ook een beetje spannend) om kennis te maken met andere thuizen. Orale tradities zoals poppenspel en theater verbeelden dit prachtig. Kom luisteren naar het super leuke verteltheater van Theater Poppekus op het schaakmatpleintje. Heel leuk voor kleintjes! Of ga op de foto met het komische poppenduo van Hadjivat en Karagöz; de Laurel en Hardy van het Oosten. Ook Theatermijn zal met haar Koper groep (spelers tussen de 10 en 13 jaar) de toffe voorstelling “Verhuisd” brengen. Want hoe is het als je verhuisd bent en een nieuw thuis moet maken?

Kersverse Kinderboekenschrijvers

Rollend van de ene doe-activiteit naar de andere kom je toevallig ook nog eens bekende boekenschrijvers tegen! Zoals Marcel van Driel, Rian Vissers, Juliëtte De Wit, Marcel Sanders, Jacquelijn van Ammers, Yvonne de Vries en Suzanne Dirksen. Daarnaast staan er op het podium drie genomineerde, kersverse kinderboekenschrijvers; Marcel Groenewegen met Schaduwkraai, Marloes Kemming met De Duistere Koningin en Judith Williams met Hanna Panna. Om 15:00 uur wordt de Hotze de Roos prijs toegekend door de Zaanse Kinderjury aan een debuterende kinderboekenschrijver! Ook de juryklas kan een prijs winnen!

Het winnende Treinticket

De flyer van de Zaanse Kinderboekenmarkt verschijnt overal in de Zaanstreek. Als je deze flyer inlevert bij de treinconducteurs, kun je mee met de Kinderboekenexpress. En maak je nog een prachtige tekening van jouw thuis erop? Dan win je zelfs misschien wel een prijsje!

Info

De Zaanse Kinderboekenmarkt is op zondag 25 juni van 11:00 tot 17:00 uur in het Darwinpark in Zaandam. Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen zich de hele dag prima vermaken, maar ook voor ouders, grootouders en verzorgers is het feest. Kom lopend, rennend of op de fiets, want parkeerplaatsen zijn er weinig. Toegang en activiteiten zijn geheel gratis!

Meer weten over (onze visie achter) het leukste kinderfestival van de Zaanstreek? Lees er over op onze website www.dezaansekinderboekenmarkt.nl

of volg ons op instagram of facebook voor alle nieuwtjes.