ZAANDAM / AMSTERDAM - In het Dam tot Dam Weekend kunnen ook de jongste hardlopers de unieke Dam tot Dam ervaring beleven tijdens de Mini Dam tot Damlopen op zondag 22 september. Deze Mini Dam tot Damlopen zijn speciaal voor kinderen van 4 t/m 13 jaar. Er kan worden gestart in Zaandam of Amsterdam-Noord, waarbij kan worden gekozen voor een korte of een langere afstand. In Zaandam staan naar verwachting 3.500 kinderen aan de start. Ook in Amsterdam-Noord in het Molenwijkpark wordt er voor zo’n 1.000 kinderen een Mini Dam tot Damloop georganiseerd. Inschrijven is mogelijk t/m maandag 9 september via www.damloop.nl.


Zaandam

Het hardloopfeestje van de Mini Dam tot Damloop begint al in de startvakken, waar een swingende warming-up wordt gegeven. Na het startschot volgt een parcours van 0,6 – 1,2 of 2,2 km vanaf de Burcht door het centrum van Zaandam naar de finish op de Peperstraat. Later op de dag finishen hier ook tienduizenden deelnemers van de grote Dam tot Damloop. De kinderen krijgen bij de finish een welverdiende medaille voor hun prestatie. Na afloop van de Mini Dam tot Damloop in Zaandam vindt er een groot kinderfeest plaats op de Burcht! Dans op de muziek van de DJ, stap in de zweefmolen of leef je uit op de springkussens. Dit feest mag je niet missen!

Molenwijk

Ook in Amsterdam-Noord kunnen kinderen meedoen aan de Mini Dam tot Damloop. De afdeling Sport van het Stadsdeel Amsterdam-Noord organiseert de Mini Dam tot Damloop in het Molenwijkpark voor de scholen uit de omgeving. In Amsterdam-Noord wordt er ook gestart met een swingende warming-up waarna het startschot klinkt voor de afstanden van 1,0 en 1,8 km. De finish is in het Molenwijkpark, waar de kinderen een welverdiende medaille en een flesje water krijgen. In het park worden daarna diverse festiviteiten georganiseerd.


Loop een tikkie harder voor Right To Play

Voor heel veel kinderen is het niet vanzelfsprekend om te sporten en te spelen. Daarom organiseert de internationale organisatie Right To Play wekelijks sport- en speelprogramma’s voor 1,9 miljoen kinderen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten. Een belangrijke missie vinden wij van Le Champion. Vandaar dat we Right To Play steunen via de Mini Dam tot Damloop. En dat betekent voor jou als deelnemer veel leuks! Maak van jouw Mini Dam tot Dam een sponsorloop waardoor jouw leeftijdsgenootjes 2,5 maand kunnen meedoen aan de sport- en speelprogramma’s van Right To Play. Als je meedoet, maak je kans op leuke prijzen!

Inschrijven

Meedoen aan de Mini Dam tot Damloop? Schrijf je dan nu in via www.damloop.nl. De online inschrijving is geopend t/m 9 september 2019 en je betaalt €2,50 per deelnemer. Let op! Na-inschrijving is niet mogelijk!