ZAANDAM - Sinds kort mag het Zaantheater weer 50 bezoekers per voorstelling ontvangen. De komende weken kan het publiek al genieten van voorstellingen waaronder de nieuw bijgeboekte voorstelling 'De koning is dood, leve de koning'. Op 18 en 19 juni is dit eerbetoon aan Bram van der Vlugt te zien. Vijf acteurs onder leiding van regisseur Bruun Kuijt repeteren al geruime tijd in het Zaantheater en zullen de voorstelling voor het eerst spelen voor het Zaanse publiek.

De afgelopen maanden hebben Maarten Wansink, Sarah Bannier, Charley Yntema, Floris van der Vlugt en Lotte Kuijt in het Zaantheater de nieuwe voorstelling 'De Koning is dood, leve de Koning' gemaakt, die deze zomer ook op de Parade in Den Haag en Utrecht te zien is. Het is een eerbetoon aan Bram van der Vlugt die in december 2020 is overleden aan de gevolgen van Covid-19. Met deze spelers zou Bram komende zomer 'De Les' van Ionesco spelen op de Parade. Op vrijdag 18 en zaterdag 19 juni krijgen de bezoekers van het Zaantheater het eerbetoon aan Bram als eerste te zien.

Over de voorstelling
De koning sterft, uit de hemel regent het kikkers. Met zijn aftakeling is ook het hele land in verval. Was het maar een gewone hartaanval, dan hadden we dit gedoe niet gehad, denkt de dokter. Volgens de Koning was hem beloofd dat hij pas zou sterven als hij het zelf zou besluiten. Als hij tenslotte totaal machteloos blijkt, en ook de Koningin er alles aan gedaan heeft het tij te keren, rest de Koning niets dan de dood in de ogen te zien. Deze tragikomische eenakter gaat over het stervensproces van een Koning.

Kaarten bestellen
Kaarten voor 'De koning is dood, leve de koning' zijn nu te bestellen via www.zaantheater.nl